Lajileirin infopaketti

Tukipalvelut

Onnistunut valmennusleiri vaatii huolellisesti suunnitellut ja hyvissä olosuhteissa toteutetut harjoitukset, ravinto- ja energia-arvoiltaan sopivan ravinnon, riittävän levon ja tilanteen mukaan valitut tuki- ja huoltotoimenpiteet. Pajulahti Olympic Training Centerin ammattitaitoinen henkilökunta on urheilijoiden, joukkueiden ja valmentajien tukena.

Palautuminen

Hyvä palautuminen raskaasta harjoituksesta ja kunnollinen lihashuolto säästävät turhilta vammoilta. Hierontaa on saatavilla opiskelijoiden Hierontapolilla ja ammattihierojan toimesta. Rantasaunojen yleisten vuorojen (talvikaudella ke, pe ja la sekä kesällä joka ilta) on vuokrattavissa yksityisiä saunavuoroja (myös uimahallilta). Firstbeat kuormitus-palautumisanalyysilla selvitämme, onko palautuminen harjoituksen aiheuttamasta kuormituksesta riittävän tehokasta, mikä on suorituskyvyn kehittymisen edellytys.

Harjoituksen seuraaminen ja suorituksen kehittäminen

Treenaa oikein ja järkevästi! Tekniset sovellukset oikein käytettynä antavat valmentajalle ja urheilijalle sekä välitöntä että välillistä palautetta harjoituksen tehosta tai teknisestä suorituksesta. Esim. Polar Team -sykeseuranta applikaation avulla valmentaja voi reaaliaikaisesti seurata samanaikaisesti treenavien urheilijoiden kuormitusta harjoituksen aikana. Pajulahti -halliin on integroitu kiinteät kamera-, valokenno- ja valojänisjärjestelmät joiden avulla urheilijat valmentajat saavat hyvin yksinkertaisesti ja nopeasti välitöntä palautetta tekniikasta ja suorituskyvystä osana normaalia valmennustapahtumaa.