Pajulahti Endurance Conference

24.-26.11.2017 Liikuntakeskus Pajulahdessa

Pajulahden perinteinen Kestävyysseminaari järjestetään vuonna 2017 yhteistyössä Euroopan yleisurheiluliiton (EA), Suomen Urheiluliiton (SUL), Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) sekä Liikuntakeskus Pajulahden kesken.

Pääteemoja:

 • Harjoittelu kestävyysjuoksun keskimatkoilla ja kilpakävelyssä
 • Kestävyysurheilijan terveyden edistäminen
 • Kestävyyslajien yhteistyö ja kestävyyshankkeen esittely
 • Vammaisurheilun erityisnäkökulmat kestävyysurheilussa

Opetukselliset menetelmät:

Luennot, käytännön demonstraatiot ja paneelikeskustelut. Seminaarikieli on englanti.

Seminaariohjelma:

Perjantai 24.11.

 • 17:30 Seminaarin avaus
 • 17:45-21:00 Luentoja

Lauantai 25.11.

 • 08:30-19:30 Luentoja ja käytännön demonstraatioita
 • 21:00- Banketti

Sunnuntai 26.11.

 • 09:00-13:00 Luentoja ja käytännön demonstraatioita

Seminaarin kustannukset

 • Ilmoittautuminen 340 euroa. Sisältää majoittumisen kahden hengen huoneissa (2 yötä), ohjelmaan merkityt ruokailut, seminaarin ohjelman ja materiaalit.
 • Opiskelijahinta 180 euroa
 • Yhden hengen huone 30 euron lisähinnalla.
 • Ilmoittaudu tästä

 

Seminaarissa esiintyy 800 metrin MM-mitalisti Amel Tuka.

Tuka saavutti 2015 Pekingin MM-kilpailuissa pronssia 800 metrillä ajalla 1.46,30 ja oli samana vuonna 800 metrin tilastokärki maailmassa ennätyksellään 1.42,51. Moni suomalainen muistaa hänet myös pronssimitalistina Tampereen 22-vuotiaiden EM-kisoista vuodelta 2013.

Huom. Amel Tuka jää seminaarista pois, mutta valmentajansa Gianni Ghidini kertoo harjoittelusta suunnitellusti, demossa Tukan tilalla mukana on Ghidinin toinen 800m juoksija italialainen Emilio Perco (800m 1.47,82).

 

Seminaarissa esiintyy myös Amel Tukan valmentaja Gianni Ghidini.

Ghidini on pitkänlinjan valmentaja, joka on aloittanut valmentajauransa ja 1970-luvulla ensin maratoonareiden valmentaja, mutta keskittyen sittemmin keskimatkoille. Hän toimii Italian keskimatkojen vastuuvalmentajana ja on valmentanut uransa varrella neljä juoksijaa 1.42 tasolle (Amel Tukan lisäksi Yusuf Saad Kamel, Wilfred Bungei ja William Yiampoy)

Ruotsalaisesta keskimatkojen valmennuksesta seminaarissa kertoo Johan Wettergren, joka on Ruotsin kestävyysjuoksujen lajipäällikkö ja Göteborgin keski- ja pitkien matkojen harjoituskeskuksen valmentaja. Hänen valmennuksessaan ovat mm. 800 metrin EM-pronssimitalisti 2016 ja Ruotsin 800m ennätyksen 1.58,77 tänä kesänä juossut Lovisa Lindh, sekä 3000m estejuoksun EM-hopeamitalisti 2014 Charlotta Fougberg.

Kilpakävelyn puolelta seminaarissa esiintyy Andi Drake.

Hän on brittiläinen liikuntatieteiden tohtori ja jatkaa akateemista työtään hän jatkaa Leeds Beckett yliopistossa. Hän työskentelee England Athleticsillä monien kestävyyslajien kanssa tukien urheilijoita ja valmentajia. Tämän lisäksi hän työskentelee myös British Athleticsillä valmentajana. Valmennusryhmissään hänellä on urheilijoita nuorista aina olympiaurheilijoihin asti. Seminaarissa hän kertoo kilpakävelystä ja eritasoisten urheilijoiden harjoittelusta brittisysteemissä.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala käveli kesän MM-kilpailuissa rohkean 50km kilpailun kärkiryhmässä, sijoittuen 14. ajalla 3:47.20. Seminaarissa Esa Hynynen Kilpa- ja Huippu-Urheilun tutkimuskeskukselta sekä kilpakävelyn NOV-valmentaja Jani Lehtinen valottavat Aleksin kanssa Aleksin harjoittelun kulmakiviä, KIHU-yhteistyötä sekä niistä tehtyjä johtopäätöksiä.

Maarit Valtonen, MD, PhD, MCR

Valtonen työskentelee vastuulääkärinä Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa. Hän on ollut mukana muun muassa Suomen maastohiihtomaajoukkueen lääkärinä.

Ari Nummela, Dosentti, PhD

Nummala väitteli itsensä liikuntatieteiden tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1996. Itä-Suomen yliopisto myönsi hänelle liikuntafysiologian dosentin arvon vuonna 2016. Suurimman osan työurastaan Nummela on suorittanut Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa ja tällä hetkellä hän toimii liikuntafysiologian johtavana asiantuntijana. Hän on julkaissut urallaa yli 50 tieteellistä artikkelia ja useita kirjoja. Nummela on ollut aktiivinen valmentaja. Hän on toiminut valmentajana Suomen Urheiluliitossa ja tällä hetkellä hän valmentaa nuoria kestävyysurheilijoita Jyväskylän Kenttäurheilijoissa.

Olli-Pekka Kärkkäinen, MSc

Kärkkäinen työskentelee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä kestävyyslajien lajivastaavana. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa päävalmentajan suunnistuksessa ja kestävyysjuoksussa Suomessa ja Tanskassa (vuosina 1985-2003). Vapaa-ajallaan Kärkkäinen on innokas maantiepyöräilijä.

Seminaarin avaa Kalle Virtapohja, joka on tänä vuonna julkaissut Paavo Nurmesta kirjan nimeltä ”Mies josta tehtiin patsas”. Virtapohja on urheilutoimittaja, tietokirjailija ja Urheilutoimittajain liiton puheenjohtaja.