Siirry verkkokauppaan »

8.7.2020

Huippujuniorit palaavat Suomeen – nuorten EM-kisat Pajulahdessa!

Eurooppalaisen sulkapallon tulevaisuuden toivot matkustavat lokakuussa Pajulahteen taistelemaan vuoden 2020 EM-titteleistä. Helmikuussa 2021 Suomi isännöi Euroopan sekajoukkueiden mestaruuskilpailuja Vantaalla, mutta suomalaisten sulkapallofanien ei tarvitse odottaa niin kauan nähdäkseen huippusulkapalloa kotimaassa.

Juniorien EM-kisat palaavat Suomeen, joka isännöi tapahtumaa vuonna 1983 ja uudestaan vuonna 2011. Yhdeksän vuotta sitten tämän hetken kirkkaimmat tähdet, kuten Carolina Marin, Viktor Axelsen, Kim Astrup ja Line Kjaersfeld veivät tittelit.

Suomeen odotetaan 350 pelaajaa ympäri Eurooppaa. Kisat Pajulahdessa pelataan 29.10-7.11.2020.

– Suomen Sulkapalloliitto on jo osoittanut haluavansa tuoda Euroopan parhaimmat pelaajat maahan järjestämällä vuoden 2021 Euroopan sekajoukkueen mestaruuskilpailut. Olen kiitollinen siitä, että Suomi on valmis isännöimään myös tulevia tähtiämme, Badminton Europen apulaispääsihteeri Jimmy Andersen sanoi.

– Tämä mestaruuskilpailu on nuorten pelaajien kannalta ratkaisevan tärkeä asia, ja he ansaitsevat kilpailla tällä tasolla Euroopan mestaruuskisoissa viimeisen kerran, ennen heidän lähtöään juniori-ikäryhmästä, hän lisäsi.

– On hienoa saada nuorten Euroopan mestaruuskilpailut Suomeen. Puolan ilmoitettua joutuvansa vetäytymään järjestelyistä pystyimme tarjoamaan Euroopan sulkapalloliitolle nopealla aikataululla ratkaisun kisojen järjestämiseksi Pajulahdessa. Huipputapahtumat ovat keskeinen osa Sulkapalloliiton strategiaa ja samalla pystymme laajentamaan lajimme näkyvyyttä eri puolilla Suomea, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

– Sulkapallo on ollut Pajulahdelle merkittävä laji, mutta päätös EM-kisojen saamisesta keskukseemme nostaa lajin uudelle tasolle niin Pajulahden kuin laajemmin myös Lahden kehyksessä. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa onnistuneet kisat kansainvälisesti laajalti harrastetussa ja erittäin kilpaillussa lajissa vahvassa yhteistyössä Sulkapalloliiton kanssa, Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski kommentoi.

Varaa majoitus tästä