Siirry verkkokauppaan »

8.7.2020

Uusi maastopyöräreitti Kevätpuronpolku

Pajulahteen valmistui kesäkuussa uusi maastopyöräreitti Kevätpuronpolku. Nastolalaiset maastopyöräilyn harrastajat Jani Jormalainen ja Sami Pärssinen (Polkumestarit) suunnittelivat ja toteuttivat ajoreitin Pajulahden maille. Huhtikuussa alkoi metsän raivaus ja maanmuokkaukset, ja jo kesäkuussa viimeisteltiin polkua käyttövalmiiksi. Polkumestareiden ideasta syntyi 1,5 kilometrin pituinen pyöräilyreitti Kevätpuronpolku, jossa kohtaa sekä urheiluopiston että pyöräilyharrastajien tarpeet.

Reitti alkaa Ylhäistentieltä Seikkailupuiston ja jäähallin jälkeen Puistopajujen kohdalta. Polku on melko leveä ja turvallisuussyistä sen kiertosuunta on määrätty myötäpäivään. Ajoreitin hahmottamista helpottamaan asennetaan kyltit heinäkuun aikana. Opaskarttaan voi tutustua tästä linkistä.

”Kevätpuronpolku kiertää vaihtelevan n. 1,5 km lenkin käyden luonnonkauniilla mäellä ja laskien sieltä kahden sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polulla on sopivan haastavia nousuja, mutta vastavuoroisesti mukavia laskuosuuksia. Mäelle nousu sekä loppulasku kalliota pitkin saa jännityksen ja sykkeen nousemaan. Vaativammalle loppulaskulle on myös vaihtoehtoinen, helpotettu paluureitti. Polku on kokonaisuudessaan keskivaikea.”

Pajulahden fatbikeja voit vuokrata suoraan Seikkailupuistosta tai etukäteen edullisemmin netistä > KAUPPA

Tervetuloa Pajulahden maastopyöräpolulle!

Varaa majoitus tästä