Siirry verkkokauppaan »

8.7.2020

Uusi maastopyöräreitti Kevätpuronpolku

Pajulahteen valmistui kesäkuussa uusi maastopyöräreitti Kevätpuronpolku. Nastolalaiset maastopyöräilyn harrastajat Jani Jormalainen ja Sami Pärssinen (Polkumestarit) suunnittelivat ja toteuttivat ajoreitin Liikuntakeskus Pajulahden tarjotessa maat, työkoneet sekä reitin rakentamisesta ja kyltityksestä aiheutuneet kustannukset. Huhtikuussa alkoi metsän raivaus ja maanmuokkaukset, ja jo kesäkuussa viimeisteltiin polkua käyttövalmiiksi. Polkumestareiden ideasta syntyi 1,5 kilometrin pituinen pyöräilyreitti Kevätpuronpolku, jossa kohtaa sekä urheiluopiston että pyöräilyharrastajien tarpeet.

Reitti alkaa Ylhäistentieltä Seikkailupuiston ja jäähallin jälkeen Puistopajujen kohdalta. Polku on melko leveä ja turvallisuussyistä sen kiertosuunta on määrätty myötäpäivään. Ajoreitin hahmottamista helpottamaan asennetaan kyltit heinäkuun aikana. Opaskarttaan voi tutustua tästä linkistä.

”Kevätpuronpolku kiertää vaihtelevan n. 1,5 km lenkin käyden luonnonkauniilla mäellä ja laskien sieltä kahden sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polulla on sopivan haastavia nousuja, mutta vastavuoroisesti mukavia laskuosuuksia. Mäelle nousu sekä loppulasku kalliota pitkin saa jännityksen ja sykkeen nousemaan. Vaativammalle loppulaskulle on myös vaihtoehtoinen, helpotettu paluureitti. Polku on kokonaisuudessaan keskivaikea.”

Tervetuloa Pajulahden maastopyöräpolulle!

LÄHDE FATBIKE-AJELULLE UUDELLE POLULLE

Pajulahden fatbikeja voit vuokrata suoraan Seikkailupuistosta tai etukäteen edullisemmin netistä > KAUPPA. Vuokrauksen aukioloajat löydät Seikkailupuiston sivuilta.

Pajulahdessa on ulkoilijoiden käytössä myös 10 kilometrin latupohja (Huom! Käytettävissä sulan maan aikana) sekä Lapakiston upeat ulkoilureitit, joita voi hyödyntää maastossa pyöräilemiseen.

Talvella pyöräilet kuuden kilometrin reittiä pitkin, joka on tehty talviolosuhteet huomioiden. Katso talven fatbike-reitti täältä. 

Varaa majoitus tästä