Siirry verkkokauppaan »

7.10.2020

Pajulahdesta virallinen Paralympic Training Center

Liikuntakeskus Pajulahti on solminut nelivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen Paralympiakomitean kanssa. Yhteistyön myötä Pajulahdesta tulee ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center.

– Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto ja hienoa, että siitä tulee nyt virallisesti Paralympic Training Center. Olen vaikuttunut siitä, miten paljon Urheiluopistosäätiö ja Pajulahti ovat tehneet työtä sen eteen, että tilat palvelevat niin monipuolisesti eri lajeja ja ovat esteettömiä, jotta harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen kuvailee.

Pajulahden strategiassa paralympiabrändin nostaminen olympiabrändin rinnalle onkin konkreettinen osoitus paralympiayhteistyön nostamisesta uudelle tasolle. Valtakunnallisen valmennus- ja liikuntakeskus Pajulahden johtaja Tero Kuorikoski kertoo, että keskuksessa vietetään vuodessa tuhansia vuorokausia ja paraperheeseen kuuluu usein hyvin monenlaisia ihmisiä erilaisin tavoittein.

– Urheiluopistosäätiölle yhdenvertaisuuden edistäminen on erittäin tärkeä asia, jossa haluamme vahvasti toimia Paralympiakomitean kumppanina, toteaa säätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

 

Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.

Varaa majoitus tästä