Siirry verkkokauppaan »

16.7.2021

Puerto Ricon olympiajoukkue on viimeistelyleirillä

Pajulahti Olympic Training Center on nimensä mukaisessa käytössä, kun Puerto Ricon olympiajoukkue saapui viime viikolla Suomeen Pajulahteen harjoittelemaan ensi viikolla alkaviin Tokion olympialaisiin. Puerto Ricon 37 hengen olympiajoukkueesta on paikalla yleisurheilun, nyrkkeilyn, judon, taekwondon, ammunnan, painin, pöytätenniksen ja rullalautailun urheilijoita. Osa olympiaurheilijoista on saapunut vasta tällä viikolla viimeistelyleirille helteiseen Nastolaan, kuten joukkueen suurin mitalitoivo Jasmine Camacho-Quinn, joka on sadan metrin aitajuoksun kärkinimiä ja saapui Pajulahteen vasta torstaina.

Puerto Ricon delegaatio valitsi Pajulahden viimeistelyleirin kohteeksi, sillä Pajulahdesta ja lähialueilta löytyivät kaikki tarvittavat urheilupaikat. Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski on tyytyväinen, että Pajulahti täytti vaativan kansainvälisen huippu-urheiluasiakkaan vaatimustason, ja että Pajulahti on selvästi hyvällä tiellä keskuksen kehittämisessä. Olympiajoukkueen kannalta myös sijainti Tokioon nähden oli loistava aikaeron tasaamisen kannalta. Osa urheilijoista onkin jo siirtänyt sisäistä kelloaan Tokion aikaan, jolloin herätys on yöllä on kahdelta ja nukkumaan käydään iltapäivällä viideltä.

Torstaina aamupäivällä Pajulahden Nikula-hallissa treenasi judokat Adrian Gandia ja Maria Perez, kun taas palloilusalissa mittelivät pöytätenniksen siskokset Adriana ja Melanie Diaz. Lehdistölle haastattelun antoivat Puerto Ricon huippu-urheiluyksikön johtaja Fernando Olivera, taekwondoka Victoria Staumbaugh, rullalautailija Emanuel ”Manny” Santiago. Rullalautailussa tehdään historiaa, sillä se on olympialaisissa lajina ensimmäistä kertaa. Fernando, Victoria ja Manny kertovat viihtyneensä Pajulahdessa, sillä kaikki on sujunut hyvin ruokahuollosta lähtien ja erityisesti henkilöstön palvelualttius on saanut kiitosta. Suomen ennätysmäinen kuumuus on ollut haaste myös Puerto Ricon olympiaurheilijoille, mutta tuulettimet ovat olleet pelastus.

Pajulahden Nikula-hallissa treenasivat judokat Adrian Gandia ja Maria Perez

Olympialaisiin valmistautuvat judokat Adrian Gandia ja Maria Perez Pajulahden Nikula-hallissa

 

Varaa majoitus tästä