Siirry verkkokauppaan »

28.7.2021

Pajulahti ja Suomen Fitnessurheilu ry. aloittaa yhteistyön

Suomen Fitnessurheilu ry ja Pajulahti päättivät yhdistää voimansa 16.7.2021 alkaen, jonka myötä Pajulahdesta tulee suomalaisen fitnessurheilun valtakunnallinen valmennuskeskus. Suomen Fitnessurheilu ry. leirittää, kouluttaa ja järjestää tapahtumia (erityisesti harjoituskilpailut leirien yhteydessä) Pajulahdessa.

Olympic ja Paralympic Training Center Pajulahti on vetovoimainen huippu-urheilun valmennuksen, liikunnan koulutuksen ja hyvinvoinnin osaamisen keskus Suomessa. Valmennuskeskus on yksikkö, joka toimii huippu-urheilun ja ammattiurheilijoiden parissa Pajulahdessa. Valmennuskeskuksen lisäksi Pajulahdesta löytyy koulutukseen liittyvä keskus, vapaa-ajan yksikkö, yritysasiakkaita palveleva yksikkö sekä uutena tapahtuma- ja kehityskeskus. Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus.

Yhteistyötä tehdään yhteiseltä arvopohjalta. Molemmat osapuolet sitoutuvat antidoping-työhön. Myös tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja nuorten harrastaminen ovat molempien osapuolten näkökulmasta merkityksellisiä teemoja.

Mikä on yhteistyön tavoite ja mitä sillä halutaan saada aikaan?

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa fitnessurheilun lajikulttuuria Suomessa, mikä toteutuu Liikuntakeskus Pajulahden puitteissa koulutus- ja leiritysjärjestelmän kehittämistyön myötä. Leirityskulttuurin vahvistamisessa on valmennusosaamisen kasvattamisen ohella huomio myös siinä, miten lajia saadaan tuotua vastuullisesti nuorten keskuuteen. Koulutuksessa vuonna 2023 on tavoitteena järjestää Pajulahdessa kansainvälistä koulutustoimintaa ns. normaalin toiminnan ohella, joten yhteistyöhön liittyy myös kansainvälinen ulottuvuus.

”Pajulahti toimii valmennuskeskuksena lukuisille lajiliitoille hyvin perinteikkäistä lajeista moderneimpiin lajeihin. Suuren yleisön kasvavan mielenkiinnon kohteena oleva ja harrastajamääriään kasvattava fitnessurheilu täydentää hienolla tavalla Pajulahden lajiperhettä. Uskon, että pystymme yhdessä kehittämään fitnessurheilun lajikulttuuria tarjoten lajin parissa toimiville ihmisille onnistuneita leiri-, kilpailu- ja koulutustapahtumia Pajulahdessa. Odotan tulevaa yhteistyötä mielenkiinnolla.” kommentoi Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja se kuuluu kansainväliseen kehonrakennus- ja fitnessliittoon (International Federation of Bodybuilding and Fitness, IFBB), joka on ainoa fitness- ja kehonrakennusliitto, joka noudattaa WADA:n antidopingsääntöjä. Fitnessurheilun suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja harrastajamäärä oli KiHu:n vuoden 2018 tutkimuksen mukaan 91000.

”Yhteistyö Pajulahden kanssa tukee erinomaisesti meidän missiota: ”Fitness kuuluu kaikille”, jonka tarkoituksena on tuottaa liikuntaa kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Pajulahti tarjoaa nykyaikaiset olosuhteet fitnessurheilun koulutus ja valmennuspalveluille. Odotamme innolla yhteistyötä Pajulahden kanssa.” kommentoi Suomen Fitnessurheilu ry:n toiminnanjohtaja Ville Isola

Varaa majoitus tästä