Siirry verkkokauppaan »

7.9.2021

Valtteri Bottas Duathlon – elokuun perinne

Valtteri Bottas Duathlon kilpailtiin Pajulahdessa jo neljättä kertaa. Tapahtumassa kilpaillaan duathlonissa, jossa yhdistyvät juoksu ja pyöräily. Yksilösarja koostuu 5 kilmetrin juoksusta, 20 km:n maastopyöräilystä sekä 3 km:n juoksusta. Yksilösarjojen lisäksi tapahtumassa kilpaillaan myös joukkue- ja perhesarjassa. Toista kertaa tapahtumassa oli mukana myös alle 7-vuotiaiden Mini Valtteri Bottas Duathlon.

”Vallitseva koronatilanne totta kai jännitti, voidaanko tapahtuma järjestää. Kaikki kuitenkin sujui loistavasti ja olimme osallistuja- ja katsojamääriin erittäin tyytyväisiä. Tunnelma oli päivän aikana mahtava ja katsojat kannustivat kilpailijoita erittäin äänekkäästi.”, kertoo Pajulahden tapahtumapäällikkö Laura Kittelä.

Valtteri Bottas Duahtlonin tavoite on olla helposti lähestyttävä, koko perhettä liikuttava tapahtuma. ”Mielestäni olemme onnistuneet tavoitteessa erinomaisesti. Tapahtumassa on tekemistä koko perheelle ja duathlon kilpailuunkin voi osallistua kuka tahansa. Starttiviivalla onkin vuosien varrella nähty niin eri lajien maajoukkueurheilijoita kuin ihan tavallisia kuntoliikkujia. Polkupyörätkin vaihtelevat maastopyörista, craveleihin ja mummopyöriin. Tärkeintä on, että tulee paikalle, pitää hauskaa ja nauttii liikkumisesta sekä tapahtuman tunnelmasta. Parasta tapahtumassa on ehdottomasti pienten osallistujien ilo ja riemu.”, iloitsee Kittelä.

Valtteri Bottakselle tapahtuman kautta toteutettava hyväntekeväisyys on ollut alusta asti tärkeää, ja tapahtuma onkin lahjoittanut joka vuosi rahaa hyväntekeväisyyteen. Myös tänä vuonna Bottas halusi lahjoittaa omasta pussistaan 5000 euroa tapahtuman nimissä ja summa tullaan kohdistamaan Nastolan alueen nuorison hyvinvoinnin edistämiseen.

”Ensi vuoden päivämäärä on jo alustavasti lyöty lukkoon, silloin kilpaillaan sunnuntaina 21.8.2022. Seuraavan vuoden järjestelyt käynnistyvät aina heti edellisen tapahtuman päätyttyä. Ensi vuoden ilmoittautuminen on jo avoinna eli halukkaat voivat jo käydä ilmoittamassa itsensä starttiviivalle.”, kannustaa Kittelä.

 

Varaa majoitus tästä