Siirry verkkokauppaan »

19.1.2022

Pajulahti yhteistyöhön Medieval Combat Sport Finlandin kanssa

Keskiaikaista kamppailu-urheilua buhurttia edistävä Medieval Combat Sport Finland ry ja Liikuntakeskus Pajulahti ovat solmineet yhteistyösopimuksen 19.1.2022 alkaen. Sopimuksen ensisijaisena tarkoituksena on edistää yhdistyksen muodostaman maajoukkueen valmentautumista vuosittaisiin MM-kilpailuihin.

Buhurt-harrastajat ovat tehneet aiemmin pienimuotoisempaa yhteistyötä Pajulahden kanssa esimerkiksi kuntotestien osalta. Uuden yhteistyön myötä järjestettävä ensimmäinen maajoukkueleiri pidetään Pajulahdessa 25.–27.2. koronatilanne huomioiden.

”Ponnistuksemme yhä parempaan menestykseen lajimme kansainvälisissä kisoissa sekä aiemmat positiiviset kokemukset ohjasivat meidät yhteistyöhön Pajulahden kanssa. Näin MM-kilpailujen kynnyksellä pääsemme hyödyntämään Pajulahden puitteita maajoukkueen valmentautumisessa. Yhteistyön tuomalla lisänäkyvyydellä on myös merkitystä lajimme kehitykselle”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Sami Lappeteläinen.

Pajulahden toiminta-ajatuksena on laaja-alaisesti edistää suomalaista liikuntaa ja kilpaurheilua. Valmennuskeskuksen kanssa tekee yhteistyötä 90 eri lajiliittoa ja seuraa, jotka edustavat niin perinteisiä kuin uudempia ja marginaalisempia urheilulajeja.

”Valmennuskeskuksen näkökulmasta haluamme tarjota keskiaikaisen kamppailu-urheilun harrastajille ja maajoukkueottelijoille eväitä systemaattisempaan valmentautumiseen. Haluamme yhteistyön kautta tehdä tätä nuorempaa kamppailulajia myös tunnetummaksi Suomessa”, Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski toteaa.

Suomen maajoukkueeseen on tälle vuodelle ilmoittautunut lähestulkoon 40 henkilöä. Vuoden 2022 buhurtin MM-kilpailut järjestetään Hämeenlinnassa 9.-12.6.2022. Kilpailuihin odotetaan jopa 1000 ottelijaa ja avustajaa yli 30 maasta.

Lisätietoa:
Sami Lappeteläinen, Medieval Combat Sport Finland, 040 774 8959 tai [email protected]
Tero Kuorikoski, Liikuntakeskus Pajulahti, 044 775 5200 tai [email protected]

Medieval Combat Sport Finland (MCSF) on vuonna 2014 perustettu yhdistys, joka toimii keskiaikaisen kamppailu-urheilun buhurtin kattojärjestönä Suomessa. Yhdistyksen alaisuudessa toimi kahdeksan paikallisseuraa. Aktiivisia jäseniä yhteisössä on noin 200.  www.mcsf.fi

Kuva: Medieval Combat Sport Finland / Susanna Raitamaa

Varaa majoitus tästä