Siirry verkkokauppaan »

Kestävyysseminaari 2022

Pajulahden 24. Kestävyysseminaari järjestetään ma-ti 21.-22.11.2022. Kestävyysseminaarin teemana on Tehoharjoittelu kestävyyslajeissa. Ilmoittautumista on jatkettu. Ilmoittaudu Kestävyysseminaariin viimeistään 17.11.2022. Seminaarihinta: 170€.

Kestävyysseminaarin esiintyjäjoukko on vahvistunut, mukana ovat mm. kesän 2022 EM-huippumenestyksen saavuttaneiden estejuoksija Topi Raitasen valmentaja Janne Ukonmaanaho, sekä suunnistaja Venla Harjun valmentaja Antti Harju! Katso esiintyjien esittelyt alta. Vahvistuneet esiintyjät ja ohjelmaa:

Maanantai 21.11.

 • 12.00 Avaus
 • Heikki Rusko: Kestävyyssuorituskyvyn kehittymistä rajoittavat tekijät ja niiden harjoittelu
 • Bent Rønnestad, NOR: Science behind HIT in endurance sports
 • Petter Kukkonen: Kestävyys- ja tehoharjoittelun yhdistäminen
 • Marko Malvela: Tehoharjoittelu yhdistettynä kestävyyteen uinnissa
 • Rinna Ikola-Norrbacka & Tero Kuorikoski: Huippujohtajien kestävyysharjoittelu
 • Olli Ohtonen & Teemu Ekola: Datasta tiedoksi – 360 Training huippu-urheilun palvelualusta
 • Liikunta, sauna & seminaari-illallinen

Tiistai 22.11.

 • päivän avaus klo 8.15
 • Janne Holmén: Training with threshold pace and marathon pace
 • Janne Ukonmaanaho: estejuoksija Topi Raitasen harjoittelu Euroopan mestaruuteen
 • Dominique Gagnon, HULA: The effects of heat and cold exposure in endurance athletes performance
 • Ida Kyrilis: Application of Critical Power in Sport
 • Antti Harju: suunnistaja Venla Harjun harjoittelu EM-menestykseen
 • Seminaarin päätös klo 16

Ilmoittaudu Kestävyysseminaariin viimeistään 14.11.2022. Tämän jälkeisistä ilmoittautumisista perimme 10 euron jälki-ilmoittautumismaksun. 

 

Topi Raitanen voitti kesällä 3000m ej Euroopan mestaruuden Münchenin kisoissa. Valmentaja Janne Ukonmaanaho avaa seminaarissa Topin harjoittelua, miten tehoja ja vauhtia nostetaan kohti pääkilpailuja.

Venla Harju voitti kesällä suunnistuksen pitkän matkan Euroopan mestaruuden ja otti keskimatkalta pronssia. Valmentaja Antti Harju kertoo seminaarissa jo seitsemän suunnistuksen arvokisamitalia kahmineen Venlan harjoittelusta.

Uintivalmentaja Marko Malvela on valmentanut 14 uimaria kansainvälisiin arvokilpailuihin. Viimeisimpänä Ari-Pekka Liukkonen voitti pitkän radan EM-kultaa 50m vapaauinnissa Budapestissa 2021, aiempien kahden EM-pronssin kruunuksi. Malvelan valmennettavista Jere Hård saavutti kymmenen EM-mitalia, ja juuri uransa päättänyt Mimosa Jallow on kaksinkertainen EM-pronssimitalisti. Malvela toimii myös työnohjaajana ja psyykkisenä valmentajana ja kouluttajana.

Bent Rønnestad, on kuormitusfysiologian tohtori liikuntatieteiden laitokselta, sisä-Norjan Yliopistosta Elverumista. Rønnestad toimii Norjan olympiakomitean konsulttina ja tarjoaa fysiologista tutkimusta ja ohjausta kestävyysurheilijoille ja joukkuelajeille. Hänen tutkimusryhmänsä pääaihe on ollut voima- ja kestävyysharjoittelun optimoiminen. Hän on julkaissut yli 50 kansainvälistä tutkimusartikkelia.

Petter Kukkonen on Suomen yhdistetyn hiihdon maajoukkueen päävalmentaja vuosilta 2012-2022. Kukkosen valmennettavista Ilkka Herola saavutti MM-hopeaa normaalimäen Gundersen-kilpailuissa Oberstdorfissa 2021. Aiemmin Kukkonen on toiminut myös Viron maajoukkueen päävalmentajana.

Ida Kyrilis on ruotsalainen kuormitusfysiologian tohtori Exeterin Yliopistosta Iso-Britanniasta. Aiemmin hän on opiskellut ja työskennellyt myös Yhdysvalloissa Minnesota State yliopistossa. Kyriliksen päätutkimusaihe on ollut Critical power, lihasmetabolia ja harjoittelu. Hän on ollut mukana tutkijana myös Niken Breaking2 -maratonprojektissa. Tällä hetkellä Kyrilis työskentelee oman yrityksensä kautta Ruotsissa Bosön harjoituskeskuksessa valmentajana ja testaajana, Ruotsin jääkiekkoliitolla, sekä Crossfit Täbyllä valmentajana.

Janne Holmén on maratonin Euroopan mestari Münchenin kisoista 2002. MM-maratonilla hän sijoittui yhdeksänneksi Osakassa 2007. Tällä hetkellä Holmén toimii kolumnistina Juoksija-lehdessä, ja päätyökseen historian tutkijana Uppsalan Yliopistossa Ruotsissa.

Heikki Rusko on emeritusprofessori Jyväskylän Yliopistosta ja suomalaisen urheilututkimuksen uranuurtaja, mm. kuormitusfysiologian, kestävyysharjoittelun, sekä stressin ja palautumisen alueilla. Rusko on toiminut nykyisen Huippu-urheilun instituutti KIHU:n johtajana 1990-2003, ja on Firsbeat-yhtiön perustajajäsen.

Rinna Ikola-Norrbacka on Asikkalan kunnanjohtaja, ja toimii myös luottamustehtävissä Hiihtoliiton johtokunnassa. Seminaarissa Ikola-Norrbacka ja Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski avaavat ajattelua kestävyysharjoittelusta itsensä johtamisessa ja huippujohtajien kestävyysharjoittelussa.

Valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski

Dominique D. Gagnon (PhD)

toimii Research Directorina Helsingin Urheilulääkäriasemalla ja tutkijana Helsingin Yliopistossa aihealueenaan kuuma- ja kylmäaltistus, ravinto, metabolia ja suorituskyky. Hänellä on laaja alueen tutkimuskokemus mm. Laurentian Yliopiston dosenttina Kanadassa.

Varaa majoitus tästä