Siirry verkkokauppaan »

Korkeanpaikan harjoittelu

Pajulahti on yksi Suomen harvoista paikoista, jossa urheilija pysty käyttämään korkeanpaikanharjoittelun ja -asumisen hyötyjä hyväksi. Meiltä löytyy 15 hotellitasoista alppimajahuonetta ja lisäksi yksi alppiharjoitushuone. Harjoitushuoneessa löytyy kardiolaitteiden lisäksi (Woodway juoksumatto, Gymstick Pro tasatyöntöergometri, Wattbike polkupyöräergometri ja spinning pyörä) myös harjoittelua tukevana kalustona (hierontapöytä, vaaka ja happisaturaatiomittari) ja vaatteiden pesumahdollisuus (pesukone ja kuivausrumpu).

Hypoksia altistuksella voidaan parantaa aerobista kuntoa hemoglobiinimassa nostamalla. Toisaalta korkean paikan harjoittelu aiheuttaa elimistölle lisää kuormitusta, johon voi liittyä riski- ja haittavaikutuksia. Täten harjoittelutaustan on oltava ehjä ja vahva jo ennen hypoksia jaksoa. Hypoksiajakson aikana harjoittelua on muokattava ja mahdollisesti kevennettävä, eikä painon tippumista kannata tavoitella jakson aikana.

Ennen kun tulet korkeapaikanleirille suosittelemme, että urheilijalla on toimiva suunnitelma alppimajajakson toteuttamiseen, joka on luotu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Verikoe olisi myös hyvä tehdä ferritiini arvon ja raudan täydennys tarpeen selvittämiseen.

Korkeapaikanleirin aikana suosittelemme tasapainottamaan lisääntynyttä kuormitusta nukkumalla enemmän, nostamalla hiilihydraattien saantia ja juomalla enemmän nestettä. Leirin ensimmäisten päivien aikana olisi myös syytä tehdä normaalia kevyempiä harjoituksia. Lisäksi suosittelemme myös pitämään tarkkaa kuormituksen ja palautumisen seurantaa, ja seuraaman veren happisaturaatiota elimistön hypoksia-altistukseen sopeutumisen selvittämiseksi. Päivittäinen punnitus ja virtsan värin seuranta ovat tärkeässä roolissa välttääksesi riskiä energiavajeeseen ja nestehukkaan. Lisäravinteeksi harkitse raudan lisäksi myös antioksidantteja ja immuunijärjestelmän lisäravinteita hypoksiajakson aikaisemman korkeamman oksidatiivisen stressin vuoksi.

Jos haluat saada lisätietoa alppimajoistamme tai tarvitset neuvoa hypoksian annostelusta soittaa alppipäivystykseen (0447755225) tai lähettää viesti [email protected] osoitteeseen. Varauksia varten ottaa yhteyttää myyntiedustajaamme Jaakko Erkinheimoon (0447755215, [email protected]).

Aku ja alppimajat Puistopaju Puistopaju
<
>
Aku Partanen Pajulahden alppimajoilla
Varaa majoitus tästä