Siirry verkkokauppaan »

Hierojakurssi

Opiskele meillä hierojaksi!

Hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä.

Pajulahden hierojakurssi antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet hierojan ammatin harjoittamiseen. Elokuussa alkava koulutus on urheiluhierontapainotteinen ja käytännön läheinen. Pajulahdessa pystytään opiskelujen aikana tarjoamaan opiskelijoille hierontakokemuksia hyvin erilaisten asiakasryhmien parissa aina huippu-urheilijoista ikääntyviin terveysliikunnan harrastajiin sekä vammaisurheilijoista soveltavan liikunnan harrastajiin.

Hierojan työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Opiskelujen aikana käydään läpi useimmat liikuntalajit, mitä lihasryhmiä kukin liikuntalaji rasittaa, mitkä ovat lajin tyypillisimmät liikuntavammat ja miten lihashuollolla niitä voidaan ennaltaehkäistä.

Hierojakurssin opintokokonaisuus noudattaa opetushallituksen hieronnan ammattitutkinnon tutkinnon perusteiden opintokokonaisuutta ja antaa valmiudet suorittaa hieronnan ammattitutkinnon näytöt.

Hierojakurssin opintokokonaisuudet:

  • Tuki- ja liikuntaongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjän toimiminen
  • Ikääntyvän potilaan hieronta
  • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen

Pajulahdessa valinnaisena tutkinnon osana lisäksi:

  • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen (Personal Trainer)

Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun kurssin aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja Puolustusvoimien urheilukoulun kanssa.

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.