Hierojakurssi

Hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä.

Pajulahden hierojakurssi antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet hierojan ammatin harjoittamiseen. Elokuussa alkava koulutus on urheiluhierontapainotteinen ja käytännön läheinen. Pajulahdessa pystytään opiskelujen aikana tarjoamaan opiskelijoille hierontakokemuksia hyvin erilaisten asiakasryhmien parissa aina huippu-urheilijoista ikääntyviin terveysliikunnan harrastajiin sekä vammaisurheilijoista soveltavan liikunnan harrastajiin.

Hierojan työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Opiskelujen aikana käydään läpi useimmat liikuntalajit, mitä lihasryhmiä kukin liikuntalaji rasittaa, mitkä ovat lajin tyypillisimmät liikuntavammat ja miten lihashuollolla niitä voidaan ennaltaehkäistä.

Hierojakurssin opintokokonaisuus noudattaa opetushallituksen hierojan ammattitutkinnon tutkinnon perusteiden opintokokonaisuutta ja antaa valmiudet suorittaa hierojan ammattitutkinnon näytöt.

Hierojakurssin opintokokonaisuudet:

  • Hierojana toimiminen
  • Hieronta hoitotapahtumana
  • Hieroja yrittäjänä sekä erikoisammattitutkinnon osa (HEAT): Urheilijan lihashuolto
  • Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun kurssin aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja puolustusvoimien urheilukoulun kanssa.
  • Hierojan ammattitutkinnolla on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.