Siirry verkkokauppaan »

Hieronnan koulutusohjelma

Valmentava kurssi:   mahdollisuus suorittaa ammattiosaamisen näyttö opintojen aikana
Tutkintonimiketavoite
:  Hieronnan ammattitutkinto, 150 osp
Pääsyvaatimukset:   ammattiin soveltuminen
Haku:   jatkuva, erillishaku-sivujemme kautta viimeistään 30.11.2022
Koulutus alkaa: tammikuussa 2023
Opiskelumuoto:   monimuoto, lähiopetus jaksoissa. Päätoimista opiskelua
Maksullista koulutusta:   kyllä
Ammattinimike: Koulutettu hieroja (nimike suojattu)
Opinnot antavat tiedolliset ja taidolliset valmiudet hierojan ammatin harjoittamiseen. Hieronnan koulutusohjelman opintokokonaisuus noudattaa opetushallituksen hieronnan ammattitutkinnon tutkinnon perusteiden opintokokonaisuutta ja antaa valmiudet suorittaa hieronnan ammattitutkinnon näyttöinä.

Tammikuussa alkava hieronnan koulutusohjelma on urheiluhierontapainotteinen ja käytännönläheinen. Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena.

Opiskele hierojaksi ja hae Pajulahteen!

 


Koulutuksen hinta ja mitä hinta sisältää

Hierojaopinnot ovat maksullista aikuiskoulutusta. Koulutuksen kokonaishinta on

 • päiväopiskeluna alkaen 1600 €

Hinnat sisältävät opetuksen, näytöt sekä lounaan opiskelupäivinä.

Opinnot ovat päätoimisia ja opiskelijalla on mahdollisuus hakea Kelan opintotukea. Päiväopinnot suoritetaan jaksoittain Hierontapolilla ja opiskeluympäristössä.

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.

Hieronnan koulutusohjelman opintokokonaisuudet:

 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • Valmiudet yrittäjyyteen
 • Kansansairaudet
 • Urheiluvammat ja urheilijan hieronta
 • Lihastasapainon ja liikkuvuuden edistäminen

Pajulahdessa valinnaisena tutkinnon osana lisäksi:

 • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen (Personal Trainer)

Hierojan työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Opiskelujen aikana käydään läpi useimmat liikuntalajit, mitä lihasryhmiä kukin liikuntalaji rasittaa, mitkä ovat lajin tyypillisimmät liikuntavammat ja miten lihashuollolla niitä voidaan ennaltaehkäistä.

Hierojakurssin opintokokonaisuus noudattaa Opetushallituksen hieronnan ammattitutkinnon tutkinnon perusteiden opintokokonaisuutta ja antaa valmiudet suorittaa hieronnan ammattitutkinnon näyttöinä opintojen aikana Pajulahdessa.

 

Hierontapoli ammattiin kasvamisen ympäristönä

Pajulahdessa pystytään opiskelujen aikana tarjoamaan opiskelijoille hierontakokemuksia hyvin erilaisten asiakasryhmien parissa aina huippu-urheilijoista ikääntyviin terveysliikunnan harrastajiin sekä vammaisurheilijoista soveltavan liikunnan harrastajiin.

Hierontapolimme on aktiivinen ja vilkas kohtaamisympäristö jossa asiakkaiden kohtaamista ja palvelutilanteita pääsee harjoittelemaan myös englanniksi.

Hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä.

Oletko urheilija?

Urheileva opiskelija saa käyttöönsä monipuoliset liikuntatilamme ja apua valmentautumiseen. 

 • Mahdollisuus treenata kahdesti päivässä
 • Huippu olosuhteet harjoitteluun
 • Useita vaihtoehtoja palautumiseen
 • Säännöllinen ruokailu runsaasta noutopöydästä
 • Mahdollisuus hyödyntää urheiluakatemian palveluita
 • Lue lisää: Urheiluakatemian palvelut Pajulahdessa

Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun opintojen aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja Puolustusvoimien urheilukoulun kanssa.

Valmistumisen jälkeen

Tutkinnon suorittanut on oikeutettu hakemaan 400 euron suuruista ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahaston ehtojen mukaisesti. Oletko oikeutettu?
Lue lisää: Ammattitutkintostipendi

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.

Hieronnan koulutusohjelmasta valmistuneiden opiskelijoiden kokemukset

Markku Rimpiläinen
hieroja, liikuntakasvatusupseeri

Valmistuin hierojan ammattitutkintoon Pajulahden hierojakoulusta keväällä 2016. Hain hierojakouluun pitääkseni välivuoden työelämästä. Yrittäjänä toimiminen tai edes hieronta ammattina ei kuitenkaan ollut syy, miksi lähdin hierontaa opiskelemaan. Opintojen sisältö (kuten esimerkiksi anatomia) kiinnosti enemmän kuin se että lähtisin yrittäjäksi. Anatomian opinnoista koin olevan hyötyä valmennustyössä jota olen muutaman vuoden tehnyt ja näin on myös ollut.

Nyt, muutama vuosi tutkinnon suorittamisen jälkeen olen ollut tyytyväinen valintaani pitää välivuosi ja opiskella yksi tutkinto lisää. Koen että olen saanut tutkinnolta sen mitä lähdin sieltä hakemaan. Pystyn tukemaan urheilijoita eri tavalla kuin ennen opintoja. Olen myös pystynyt siirtämään tutkinnolla opittuja asioita päivätyöhöni.

Varsinaista hierontaa teen vähän mutta kuitenkin sen verran että tuntuma tekemiseen säilyy.

Pajulahdessa on hyvät mahdollisuudet opiskella hierojan ammattitutkintoon. Vahva suositus.

Matti Ranta
hieroja, valmentaja

Oma urheilutaustani on  kirjava, lapsuuden yleisurheilusta kamppailulajien kautta jääurheiluun. Näistä kokemuksista syttyi kipinä valmentamiseen. Valmennushommat alkoivat 2000 luvun alussa ja halu oppia uutta vei Vierumäelle lasten ja nuorten valmentajille tarkoitettuun liikuntaneuvojan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Valmennusta tein tuolloin ja tuon jälkeenkin OTO:na. Myös urheiluhierojan opinnot kiinnostivat, koska niiden myötä monipuolinen ammatillinen osaaminen paranisi huomattavasti. Työnantajan näyttäessä vihreää valoa hierojaopinnoille, valitsin Pajulahden opiskelupaikaksi hierojaopinnoille. Opintojen alkaessa elokuussa tuli heti selväksi, että upea ryhmä opiskelijoita eri puolilta Suomea kasassa, ikäjakauman ollessa 18-49 vuotta. Opiskelujen aikana  hierontatapahtuma käytiin läpi niin teoriassa kuin käytännössä otteineen, tutkimisineen ja hoitokokonaisuuden muodossa. Anatomian opiskelussa viriteltiin lankoja, väritettiin kirjaa ja päntättiin enemmänkin Asterixista tuttuja latinankielisiä lihasten nimiä. Lisäksi tutustuttiin sähköhoidon ja kinesioteippauksen perusteisiin ja käytiin läpi urheilijan palautumista ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Mieleeni on jäänyt Pajulahti ympäristönä ja henkilökuntansa puolesta tarjoavat hienot puitteet suorittaa opinnot. Lisäksi opettajien kannustava asenne itsensä jatkuvaan kehittämiseen ja haastamiseen oli tärkeä tekijä opintojen varrella.

Loppujen lopuksi ammatinvaihto toteutui omaltakin osaltani vuonna 2017, kun siirryin kokopäiväsesti paikallisen Liiga organisaation palvelukseen. Tuo moniammatillinen osaaminen oli minun tapani ja mahdollisuuteni siirtyä työhön, jota olen saanut tehdä viimeiset 4 vuotta niin valmentajana kuin hierojanakin.


Kysy lisää:

Aki Panula

Fysioterapeutti

Hierojakoulutuksen opettaja

+358 44 7755 155

[email protected]

Katja Väisänen

Liikunnanopettaja, Yläkoululeirityksen koordinaattori

+358 44 7755 339

[email protected]

Varaa majoitus tästä