Siirry verkkokauppaan »

Jatkuva haku

Tammikuusta 2018 alkaen liikunnanohjauksen perustutkinnolle on voinut hakeutua yhteishaun lisäksi myös jatkuvan haun kautta. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

  • Voit hakea jatkuvassa haussa, jos olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.
  • Jos taas olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa

Jatkuvan haun haku Pajulahteen aukeaa, mikäli opiskelijaryhmissä on vapaita opiskelupaikkoja. Katso opiskelupaikka- ja hakutilanne hakusivuilta, tai klikkaa hakulomakkeeseen, jossa näkyy kaikki avoimet haut. Yleensä jatkuva haku LPT päiväopinnoille on yhtä aikaa yhteishaun kanssa.

Jatkuva haku on auki 31.7.2022 asti.

 

Kuka voi hakea jatkuvassa haussa?

Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Sinun kannattaa hakeutua koulutukseen jatkuvan haun väylän kautta erityisesti, jos:

  • olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon
  • sinulla on työelämässä hankittua osaamista
  • haluat suorittaa ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena
  • et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa
  • haluat hakeutua urheilijoille suunnattuun koulutukseen

Kaikki hakukelpoiset kutsutaan  pääsykokeisiin.

Hakemuksen käsittelyaika:

Ensimmäinen yhteydenotto pyritään tekemään kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta tai ilmoitetun aikataulun mukaan.

Kaikki hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen. Kutsukirjeen mukana tulee tarkemmat ohjeet kokeeseen.

Mahdollinen opintojen aloitus sovitaan yksilöllisesti.

Kustannukset

Liikuntaneuvojan nuorten linjalla opiskelun aikana opiskelijalla on oikeus maksuttomaan asumiseen asuntolassa kahden hengen huoneessa ja aterioihin opiskelupäivinä. Viikonloppuasumisesta ja -aterioista veloitetaan erikseen. Lukukausimaksua ei ole.

Urheilijana Pajulahdessa

Urheiluun ja Pajulahden harjoitteluolosuhteisiin liittyviä kysymyksiä voi tiedustella Pajulahden opintojenohjaaja Janne Lahtiselta.

+358 44 7755 351
[email protected]

Urheileva opiskelija

Pajulahdella on erityistehtävä urheilevien nuorten parissa. Liikunnanohjauk­sen perustutkinnon opetussuunnitelma mahdollistaa huipulle tähtäävän nuoren valmentautumisen. Monipuolisten harjoitteluolosuhteiden lisäksi opis­kelijoiden ja henkilökohtaisten valmentajien apuna toimivat Pajulahden valmennuskeskuksen ammatti­valmentajat. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Päijät­-Hämeen Urheiluakatemian kanssa järjestäen yh­teistreenejä viikoittain.

Täytä hakulomake ja toimita liitteeksi urheilutiedot postitse Pajulahteen.

Opintotoimisto, Pajulahdentie 167, 15560 Nastola

Lomake löytyy linkistä alla:

Liikunnanohjauksen perustutkinnon terveydentilavaatimukset (1.1.2012 alkaen), SoRa-laki

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtio-neuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.
Varaa majoitus tästä