Siirry verkkokauppaan »

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja sen ohjaamisesta kiinnostuneille. Olit sitten löytänyt oman lajisi tai monipuolisesti lajia katsomatta liikut sisällä ja/tai ulkona, ehkä säällä kuin säällä, tämä ala voi olla sinua varten. Etsitkö vielä omaa urapolkuasi liikunnan alalla, mutta liikunta, terveys ja ihmisten kanssa toimiminen on sinun juttusi: hakeudu meille Pajulahteen!

Urheileville opiskelijoille tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan erikseen siten, että yhtäaikainen opiskelu ja täysipainoinen kilpaurheilu ovat mahdollisia. -> Katso lisää: urheileva opiskelija.

Tutkinto antaa valmiudet suunnitella ja ohjata liikuntaa turvallisesti ja terveyttä edistävästi, kaiken ikäisille sekä eri tavoin liikkuville ihmisille. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä. Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Voit hakea Liikunnanohjauksen perustutkintoon yhteishaussa (peruskoulun tai lukion päättävät opiskelijat)  tai jatkuvan haun kautta (jo tutkinnon suorittaneet ja urheilijaopiskelijat).

Mistä tutkinnon osista liikunnanohjauksen perustutkinto koostuu?
ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin. Perusteita julkaistaan palvelussa vaiheittain.

Olemme Urheiluopistoyhdistyksen osastolla mukana erilaisilla opintomessuilla ja tapahtumissa. Tule tutustumaan ja kysy lisää.

Kevään 2020 hakuesitteemme on luettavissa täältä:

Kustannukset

Opiskelun aikana opiskelijalla on oikeus maksuttomaan asumiseen oppilasasuntolassa kahden hengen huoneessa ja aterioihin opiskelupäivinä. Viikonloppuasumisesta ja -aterioista veloitetaan erikseen. Lukukausimaksua ei ole.
Kustannuksia voi tulla mm. omat urheiluvarusteet, kirjallisuus, kopiomaksut. Suosittelemme oman tietokoneen hankkimista, oppilaitoksessa on rajatusti tietokoneita käytössä.

Urheilijana Pajulahdessa

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus huipputason valmennusolosuhteisiin Pajulahdessa.
Urheiluun ja Pajulahden valmennukseen liittyviä kysymyksiä voi tiedustella Pajulahden opintojenohjaajalta ja valmentajalta Janne Lahtiselta.

+358 44 7755 351
[email protected]

Liikunnanohjauksen perustutkinnon terveydentilavaatimukset (1.1.2012 alkaen), SoRa-laki

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtio-neuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.