Siirry verkkokauppaan »

Latutilanne

Latutiedote talvikaudelle 2021-2022

9.9.2021

Latupohjaan tehdään reittimuutostöitä. Pajulahti-hallin ja Puistopajujen takana latupohjaverkosto on toistaiseksi poikki ja pois käytöstä. Toistaiseksi latuverkosto ei ole valaistu. Remonttityöt pyritään saamaan valmiiksi ennen talvea.

 

Latutiedote talvikaudelle 2020-21

3.1.2021 Latupohjia ei toistaiseksi tehdä Pajulahteen koronatilanteen aiheuttamien lomautusten vuoksi. Pyrimme avaamaan ladut vielä talven aikana, mutta valitettavasti tarkkaa päivää emme pysty lupaamaan.

 

Latutiedote 26.3.

Hiihtokausi on Pajulahdessa on päättynyt. Latujen kunnon puolesta emme voi enää hiihtämään lähtemistä suositella.

Juha

Latutiedote 15.3.

Tänään on ajettu ladut 10,5 km:iin saakka. Hieman nuoskaahan se on, mutta se kuuluu kevääseen. 🙂

Juha

Latutiedote 10.3

Ladut on ajettu yön lumisateiden jäljiltä. Myös paksumpia oksia raivailtu pois. Nyt kaikki hiihtämään kun vielä on hyviä hiihtokelejä.

Jere

Latutiedote 26.2.

Suomen talvi on mukavan yllätyksellinen, kuten aina. Järvelle latua ei tänä vuonna saatu, mutta metsän reitit ovat hiihtokunnossa. Pajulahden kaikki metsässä kiertelevät ladut on eilen illalla ajettu murskaimella mukavaan kuntoon, apua saatiin pienen odotuksen jälkeen Nastolan latukoneelta, kiitos heille.

Juha

Tiedote 19.2.

Laduilla on tänään käyty ja sinne on ajettu uusi perinteisen latu. Latupohja on valitettavasti todella roskainen. 

Juha

roskainen, sille ei omalla kalustolla voida tehdä nyt enempää.

Tiedote 13.2.

Pajulahden ladut on tänään ajettu ja lanattu, latupohja saatu melko tasaiseksi. Pientä harmia laduilla tuottaa paikoin puista alas tuleva roska. Ensi viikon lomalaisille ennuste lupaa ihan mukavia hiihtokelejä, eli sukset esiin ja Pajulahden metsiin sivakoimaan.

Juha

Tiedote 11.2.

Ladut ovat sateiden jäljiltä pehmenneet, ja ajettu viimeksi pe 8.2. 

Tiedote 4.2. kello 15.00

Ladut 3,5, 5,5 ja 10,5km ajettu tänään viikonlopun myräkän jäljiltä. Kympille ei ehtinyt vielä tehdä perinteisen latua, kun lunta oli tullut sinne niin paljon että piti jyrätä ylimääräisiä kierroksia. Puusta tippuva lumi ja viikonlopun kova tuuli vaikeuttivat hommaa. Tuuli oli siirtänyt lumipenkkoja keskemmälle. Ladut on kuitenkin varsin hyvässä kunnossa.

Antti

Tiedote 30.1

3,5km, 5,5km ja 10,5km ajettu ja hiihto onnistuu sekä perinteisellä että vapaalla. Pohja on vielä aavistuksen pehmeä, kun lunta on tullut kerralla niin paljon. Huomenna yritämme jatkaa tästä ajamalla lisää, jotta pohjasta saadaan kovempi.

Antti

Tiedote 22.1.

Pajulahden lähimetsissä kiertelevät ladut ovat hyvässä kunnossa aina pisimpään lenkkiin eli 10,5 km:iin saakka. Kaikkia latuja voi hiihtää joko perinteistä tai luistelua. Jäätilannetta seurataan ja sinne tehdään latu, jos olosuhteet sen sallivat.

Juha

Tiedote 18.1.

Metsäladut on saatu tänään ajettua 5,5 km:iin saakka, ladut ovat hyvässä kunnossa.
Myös kympin pohja on ajettu jyrällä ja se on hyvin luisteltavissa läpi, ensi viikolla kun se saadaan lanattua, sinne saadaan myös perinteisen latu.

Juha

Tiedote jäälatujen suunnitelmista 15.1.

Isokukkasella Pajulahden rannasta lähtien kevyttä luonnonlunta 10-15 cm. Tämän lumikerroksen alla 5-7 cm erittäin märkää loskaa. Jään paksuutta ei mitattu. Hiihtoladun tai luisteluradan teko on vielä mahdotonta. Seuraavan lumisateen jälkeen saattaa olla pieni mahdollisuus latupohjan tamppaamiseen  (hyvin epävarmaa ), ja sitä ennen on mitattava jään paksuus useasta kohdasta.

Juha

Tiedote 11.1.

Latuja on eilen lanattu tasaisemmaksi ja tänään ajettu lumisateen jäljiltä. Ladut on hyvässä kunnossa, suosittelen testaamaan. Ensi viikolla päästään toivottavasti kunnostamaan kymppiä. Latuja päivystetään 5,5 km asti myös viikonloppuisin, jos tulee lunta. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Jere

Tiedote 9.1.2019

Latuja ajettu koko päivä 5,5 km asti! Lunta alkaa olla jo hyvin, mutta epätasaisuutta vielä on. Hyvin pystyy jo hiihtämään. Mukavia hiihtoretkiä!

Jere

Tiedote 4.1.2019

”Ladut on ajettu viikonlopuksi kaikille innokkaille suksijoillle, ihan pienemmille kiertää tasaisella nurmikenttä alueen kiertävä latu. Jos viikonloppuisin tulee lunta, latupäivystäjä ajaa ladut 5,5km:iin asti. Ladut ajetaan joko aamuksi (n. klo 8) tai jos sade jatkuu aamulla, niin sateen loppuessa.”

Juha

Tiedote 2.1.2019

” Räntä, lumi ja pakkanen auttoivat saamaan metsään hyvät ja kovat latupohjat. Nyt pääsee aina 5,5km:iin asti myös perinteistä hiihtämään Pajulahden maisemissa, tänään myräkkä hävitti ladun samantien kun se oli ajettu. Huomenna uusi yritys ja kun kelit vakiintuvat pakkaselle, niin pääsemme myös tasoittelemaan vielä paikoin epätasaista pohjaa.”

Juha

Tiedote 31.12.2018

”Hiihtolatuja on taas päästy ajelemaan sateiden jälkeen. Metsässä tampattua lunta on 2-5 cm, varovasti edeten siellä voi luistellen mennä, joissain kohdin on vähän kiviä pinnassa. Nurmi ja myös keinonurmen ympäri kiertää perinteisen latu. Latupohjilla on perinteiseen tapaan taas kävelty paljon, niin tavallisin kengin kuin lumikengin. Olemme laittaneet nyt kävelykieltomerkit, joten siirryttehän kävellen Seelammin suuntaan vaikka Ylhäistentietä pitkin.”

Juha

Varaa majoitus tästä