Latutilanne

Tiedote 22.1.

Pajulahden lähimetsissä kiertelevät ladut ovat hyvässä kunnossa aina pisimpään lenkkiin eli 10,5 km:iin saakka. Kaikkia latuja voi hiihtää joko perinteistä tai luistelua. Jäätilannetta seurataan ja sinne tehdään latu, jos olosuhteet sen sallivat.

Juha

Tiedote 18.1.

Metsäladut on saatu tänään ajettua 5,5 km:iin saakka, ladut ovat hyvässä kunnossa.
Myös kympin pohja on ajettu jyrällä ja se on hyvin luisteltavissa läpi, ensi viikolla kun se saadaan lanattua, sinne saadaan myös perinteisen latu.

Juha

Tiedote jäälatujen suunnitelmista 15.1.

Isokukkasella Pajulahden rannasta lähtien kevyttä luonnonlunta 10-15 cm. Tämän lumikerroksen alla 5-7 cm erittäin märkää loskaa. Jään paksuutta ei mitattu. Hiihtoladun tai luisteluradan teko on vielä mahdotonta. Seuraavan lumisateen jälkeen saattaa olla pieni mahdollisuus latupohjan tamppaamiseen  (hyvin epävarmaa ), ja sitä ennen on mitattava jään paksuus useasta kohdasta.

Juha

Tiedote 11.1.

Latuja on eilen lanattu tasaisemmaksi ja tänään ajettu lumisateen jäljiltä. Ladut on hyvässä kunnossa, suosittelen testaamaan. Ensi viikolla päästään toivottavasti kunnostamaan kymppiä. Latuja päivystetään 5,5 km asti myös viikonloppuisin, jos tulee lunta. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Jere

Tiedote 9.1.2019

Latuja ajettu koko päivä 5,5 km asti! Lunta alkaa olla jo hyvin, mutta epätasaisuutta vielä on. Hyvin pystyy jo hiihtämään. Mukavia hiihtoretkiä!

Jere

Tiedote 4.1.2019

”Ladut on ajettu viikonlopuksi kaikille innokkaille suksijoillle, ihan pienemmille kiertää tasaisella nurmikenttä alueen kiertävä latu. Jos viikonloppuisin tulee lunta, latupäivystäjä ajaa ladut 5,5km:iin asti. Ladut ajetaan joko aamuksi (n. klo 8) tai jos sade jatkuu aamulla, niin sateen loppuessa.”

Juha

Tiedote 2.1.2019

” Räntä, lumi ja pakkanen auttoivat saamaan metsään hyvät ja kovat latupohjat. Nyt pääsee aina 5,5km:iin asti myös perinteistä hiihtämään Pajulahden maisemissa, tänään myräkkä hävitti ladun samantien kun se oli ajettu. Huomenna uusi yritys ja kun kelit vakiintuvat pakkaselle, niin pääsemme myös tasoittelemaan vielä paikoin epätasaista pohjaa.”

Juha

Tiedote 31.12.2018

”Hiihtolatuja on taas päästy ajelemaan sateiden jälkeen. Metsässä tampattua lunta on 2-5 cm, varovasti edeten siellä voi luistellen mennä, joissain kohdin on vähän kiviä pinnassa. Nurmi ja myös keinonurmen ympäri kiertää perinteisen latu. Latupohjilla on perinteiseen tapaan taas kävelty paljon, niin tavallisin kengin kuin lumikengin. Olemme laittaneet nyt kävelykieltomerkit, joten siirryttehän kävellen Seelammin suuntaan vaikka Ylhäistentietä pitkin.”

Juha