Siirry verkkokauppaan »

Kirjasto

Kokoelmat

Kirjasto tarjoaa maksutta käyttöön kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä AV-aineistoa. Kokoelmat ovat erikoistuneet urheilun historiaan ja nykypäivään sekä liikuntaan ja terveyden edistämiseen. Vapaa-ajan asiakkaita varten on koottu pieni kokoelma viihde- ja lastenkirjoja. Aineiston laajuus on noin 5000 nidettä, ja asiakkaat voivat tehdä kirjastoaineistoa koskevia hankintatoivomuksia. Haku kokoelmatietokannasta

Lainaus

Laina-aika on 4 viikkoa ja lainat voi uusia viisi kertaa, jollei niteeseen ole varausta. Musiikkikirjaston cd-levyjen laina-aika on 3 päivää. Kirjaston aineistojen käytön edellytys on että kirjaston käyttäjä sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä.

Lehdet

Kirjastoon tulee noin 90 kotimaista lehteä, pääasiassa liikunta- ja urheilulehtiä. Sanomalehtien lukusali sijaitsee 2. kerroksen aulassa.

Tietokannat ja hyödyllisiä linkkejä

  • MELINDA – yhteistietokanta. Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, yhteiskirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista. Vuosina 2013-2014 mukaan tulevat kaikki ammattikorkeakoulujen kirjastot. Melindan hakukäyttö on kaikille avointa.
  • ARTO – Artikkelihaku kotimaisista tieteellisistä aikakausilehdistä ja ammattilehdistä, sisältää mm. liikunnan sekä kasvatus- ja terveydenhuoltoalan lehtiä
  • YSA – Yleinen suomalainen asiasanasto YSA on kaikki tieteen- ja tiedonalat kattava yleissanasto, johon on koottu eri alojen yleisin terminologia. Sanasto auttaa tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita käyttämään yhteisiä termejä.
  • YKL Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä 

Muuta

Kirjastossa on työtila, jossa on mahdollisuus kirjaston aukioloaikoina käyttää tietokoneita lähinnä tiedonhakua varten. Käytössä ovat Internet, sähköposti ja tekstinkäsittely. Henkilökunta avustaa tiedonhaussa ja kirjaston käytössä.