Siirry verkkokauppaan »

Strategia

Tutustu strategiaamme


Pajulahti on vuonna 1929 perustettu liikuntakeskus, joka sijaitsee Iso-Kukkasen rannalla Lahden Nastolassa. Vuosien saatossa Pajulahti on kasvanut naisten voimistelu- ja kesäkodista lähes 100 000 majoitusvuorokautta vuodessa tuottavaksi urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskukseksi, joka työllistää noin 100 henkilöä.

Pajulahden omistaa 100% Urheiluopistosäätiö. Pajulahden taustalla toimii kolme yritystä: Valtakunnallinen Valmennus- ja Liikuntakeskus Oy (VVLK), Pajulahden Palvelut Oy (PP) sekä Koy Kalliopaju. Näistä VVLK tuottaa Pajulahden vapaan sivistystyön sekä koulutuksen toiminnot ja PP taas verolliset yrityspalvelut sekä kansainväliset asiakkuudet.

Suomen ainoana virallisena Olympia- ja Paralympia valmennuskeskuksena Pajulahti kehittää urheilua ja valmennusta yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Ministeriön myöntämänä erityistehtävänä Pajulahdessa keskitytään erityisesti kestävyyden ja vammaisurheilun kehittämiseen.

Pajulahti on oppilaitos, joka tarjoaa liikunnanohjauksen perustutkintoa sekä oppilaitosmuotoisena että oppisopimuskoulutuksena. Lisäksi Pajulahti järjestää liikunnan ja valmentajan ammattitutkintoa, valmentajan erikoisammattitutkintoa sekä hierojakoulutusta. Kansainvälinen liikunnan alempi korkeakoulututkinto toteutetaan yhteistyössä amerikkalaisen Averett-yliopiston kanssa.

Vapaan sivistystyön toimintana Pajulahti järjestää vapaa-ajan liikuntalomia ja -kursseja niin lapsille, aikuisille kuin senioreillekin. Järjestämme myös erilaisia leirejä ja turnauksia yhteistyössä urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa. Olemme monen koulun vuosittainen leirikoulukohde, ja näiden lisäksi meillä järjestetään paljon rippikouluja. Pajulahti palvelee myös yritysasiakkaita järjestäen yrityksille erilaisia työhyvinvointi-, virkistys- ja kokouspäiviä.

Kuluneiden reilun 90 vuoden aikana Pajulahdessa on aina katsottu määrätietoisesti tulevaisuuteen. Pajulahti on kasvanut ja kehittynyt tasaisesti omilla vahvuuksillaan. Viimeisten kuluneiden 5 vuoden aikana Pajulahdessa on uusittu ravintola, rantasaunat, kokous ja luokkatilat sekä rakennettu kaksi uutta hotellirakennus Puistopajua. Puistopajun erikoisuutena on 16 alppimaja huonetta, jossa voidaan säätää huoneen happitasoja ja näin luoda vuoristo-olosuhteet urheilijalle.

Tulevaisuudessa Pajulahti pyrkii kehittämään erityisesti ikääntyvää majoituskapasiteettia unohtamatta kuitenkaan suorituspaikkoja, jotka mahdollistavat niin tavoitteellisen harjoittelun kuin rennon lomailun Pajulahden järvimaisemassa.

Toimintaamme ohjaavat seuraavat arvot:

Asiakas edellä
Asiakas on meille tärkein ja kehitämme toimitaamme jatkuvasti asiakasnäkökulma edellä.

Liikunta ja urheilu kuuluu kaikille
Haluamme tarjota jokaiselle turvallisen ja avoimen paikan liikkua ja urheilla. Meille ovat tervetulleita kaikki.

Intohimo liikuttaa
Liikunta on intohimomme ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden liikkua monipuolisesti

Tavoitteista totta
Oli tavoitteesi sitten mikä tahansa, meillä voit tehdä näistä tavoitteista ja unelmista totta.

Asenne ratkaisee
Suomen ainoana Paralympia valmennuskeskuksena esteettömyys ja sosiaalinen vastuullisuus ovat meille todella tärkeitä.

VISIO

Olympic ja Paralympic Training Center Pajulahti on vetovoimainen huippu-urheilun valmennuksen, liikunnan koulutuksen ja hyvinvoinnin osaamisen keskus Suomessa.

MISSIO

Pajulahti toimii Olympic ja Paralympic Training Centerina ja tarjoaa laadukasta huippu-urheilun valmennus-osaamista ja huippuolosuhteet järjestää korkeatasoista liikunta-alan koulutusta sekä edistää liikunnan avulla hyvinvointia.

Vuoden 2019 toukokuussa juhlittiin näyttävästi 90-vuotiasta Pajulahtea. Pajulahden laulu kertoo tarinaa Pajulahden yhdeksästä vuosikymmenestä. Se on hilpeä, haikea, sporttinen ja kunnon esitys Pajulahden menneestä ja tulevasta. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.

Nuori liikunnanohjaaja Panu Lahti (Antti Autio) on juuri päässyt unelmiensa työpaikkaan Pajulahteen töihin. Itsevarma urheilulupaus haaveilee maineesta ja kunniasta, mutta hänellä on vielä paljon opittavaa ennen kuin hän todella ymmärtää Pajulahden hengen. Nuorukaisen koutseina toimivat niin Pajukettu, naisvoimistelijat kuin keihäslegenda Soini Nikkinenkin.

Katso juhlavuoden kunniaksi tehty näytelmä Pajulahden Laulu.

”Emme kasvata sielua emmekä ruumista vaan ihmistä”

Varaa majoitus tästä