Hierojan ammattitutkinto

Koulutettu hieroja tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja vapaa-ajantyöyhteisöissä. Pajulahden hierojan ammattitutkinto antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet hierojan ammatin harjoittamiseen. Elokuussa alkava koulutus on urheiluhierontapainotteinen ja käytännön läheinen. Pajulahdessa pystytään opiskelujen aikana tarjoamaan opiskelijoille hierontakokemuksia hyvin erilaisten asiakasryhmien parissa aina huippu-urheilijoista ikääntyviin terveysliikunnan harrastajiin sekä vammaisurheilijoista soveltavan liikunnan harrastajiin. Hierojan työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Opiskelujen aikana käydään läpi useimmat liikuntalajit, mitä lihasryhmiä kukin liikuntalaji rasittaa, mitkä ovat lajin tyypillisimmät liikuntavammat ja miten lihashuollolla niitä voidaan ennaltaehkäistä. Tutkinnon osat:
  • Hierojana toimiminen
  • Hieronta hoitotapahtumana
Hieroja yrittäjänä Eikoisammattitutkinnon osa (HEAT):
  • Urheilijan lihashuolto
Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun kurssin aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja puolustusvoimien urheilukoulun kanssa. Hierojan ammattitutkinnolla on hakukelpoinen jatko-opintoihin korkea-asteelle.

HAE KOULUTUKSEEN

Tutkinnon nimi: Hierojan ammattitutkinto (HAT)

Koulutuksen sisältö: Perustuu Opetushallituksen vahvistamiin hierojan ammattitutkinnon perusteisiinja antaa pätevyyden harjoittaa koulutetun hierojan ammattia. Koulutus on 45 opintoviikon mittainen ja erityisosaamisalana on aktiiviurheilijan hieronta ja lihashuolto. Koulutus sisältää ammattiosaamisen näytöt.

Haku: Hakuaika on alkanut! Hae 25.5.2017 mennessä. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan pääsykokeisiin kesäkuussa.

Hakijalta edellytetään:

  1. vähintään 18 vuoden ikää opiskelun alkaessa
  2. peruskoulu tai vastaava oppimäärä
  3. hyvä terveys ja soveltuvuus alalle

Kustannukset: Vaihtoehto 2300 € + 58 € tutkintomaksu (sis. opetuksen ja opetusmateriaalit). Oppilaitosruokailu ja majoitus maksavat erikseen. Voit myös asua Kalliopajussa vuokralaisena.

Koulutuksen kesto: 10 kk, alkaa elokuussa 2017