Siirry verkkokauppaan »

VALMENNUSKESKUS

#TAVOITTEISTATOTTA

Valtakunnallinen valmennuskeskus Pajulahti kehittää kilpa- ja huippu-urheiluun liittyviä harjoitusolosuhteita, valmentajakoulutusta ja valmennusleiritystä. Pajulahdella on vahva rooli suomalaisen, kokonaisvaltaisen valmennusosaamisen kehittämisessä. Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n OKM:n toimeksiannosta tekemän valmennuskeskusarvioinnin perusteella Liikuntakeskus Pajulahdelle myönnettiin liikunnan koulutuskeskuksen ylläpitämislupaan erityinen huippu-urheilun koulutustehtävä: Tämä tarkoittaa huippu-urheilussa vaadittavan osaamisen ja asiantuntijapalveluiden kehittämistä ja jakamista liikunnan koulutuskeskusverkostossa sekä koko urheilun järjestelmissä. Kuulumme myös kansainväliseen The World Association of Sport Performance Centres verkostoon.

 

#ASENNERATKAISEE

Olympic & Paralympic Training Center

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Pajulahti takaa kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet valituille painopistelajeille ja niiden urheilijoille. Pajulahden tehtävä on auttaa urheilijoita saavuttamaan olympia- ja paralympiaunelmansa tarjoamalla heille huippuluokan harjoitusolosuhteet. Lisäksi Pajulahti tarjoaa urheilijoille ja valmentajille apua niin huippu-urheilun kehittämisessä kuin arkipäiväisessä työssä; harjoittelussa, opiskelussa, leirityksissä ja kisoissa.

Kestävyyden ja vammaisurheilun erityistehtävä

Pajulahdella on Opetus- ja kulttuuriministeriön määrittämä erityistehtävä kestävyyden ja vammaisurheilun kehittämisessä. Nämä erityistehtävät näkyvät vahvasti Pajulahden päivittäisessä toiminnassa. Vuosittainen kestävyysseminaari, alppimajat sekä laaja kestävyysurheilun asiantuntijaverkosto ovat pieniä esimerkkejä työstämme suomalaisen kestävyysurheilun eteen. Vammaisurheilun puolella korostuvat laajan asiantuntijaverkoston lisäksi esteettömyys, laaja valmennusleiritys sekä vuosittaiset arvokilpailut eri vammaisurheilulajeissa.

Valmennuksen tueksi

Pajulahti tarjoaa myös urheilijan kasvua tukevaa koulutustoimintaa (yläkoululeiritys, lukio-opiskelun ja valmennuksen yhdistäminen, LPT-koulutus) ja valmennuksen tukitoimia; urheilijatestausta, harjoittelun seurantaa, erilaisia laboratoriopalveluita, lihashuoltoa ja ammattivalmentajien konsultointia.

#PUHTAASTIPARAS

Tietämättömyys ei saa olla syy dopingrikkomukseen. Siksi Pajulahden valmennuskeskus tarjoaa antidopingkoulutusta urheilijoille ja heidän lähipiirilleen, kuten valmentajille.

Varaa majoitus tästä