Siirry verkkokauppaan »

Lajileirit

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomiteoiden virallinen valmennuskeskus. Pajulahti takaa kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet valituille painopistelajeille ja niiden urheilijoille. Tehtävämme tehtävä on auttaa urheilijoita saavuttamaan olympia- ja paralympiaunelmansa tarjoamalla heille huippuluokan harjoitusolosuhteet. Lisäksi tarjoamme urheilijoille ja valmentajille apua niin huippu-urheilun kehittämisessä kuin arkipäiväisessä työssä; harjoittelussa, opiskelussa, leirityksissä ja kisoissa.

Painopistelajejamme ovat: jalkapallo, yleisurheilu, suunnistus, jääurheilu, melonta & soutu, vammaisurheilu, uinti, lentopallo, kamppailulajit, amerikkalainen jalkapallo, pöytätennis, sulkapallo, e-urheilu, moottoriurheilu

Pajulahti toimii seuraavien lajiliittojen virallisena valmennuskeskuksena: Suomen Paralympiakomitea, Suomen Urheiluliitto (SUL), Suomen Suunnistusliitto, Suomen melontaja- ja soutuliitto, Suomen Judoliitto, Suomen Karateliitto.

Kestävyysurheilun ja paraurheilun kehittäminen on Opetus- ja kulttuuriministeriön valmennuskeskuksellemme määrittämä erityistehtävä.

Lisäksi meillä harjoittelee lukematon määrä eri lajien joukkueita ja seuroja. Ota rohkeasti yhteyttä niin rakennetaan sinulla yhdessä joukkuettasi/urheilijoitasi/seuraasi palveleva kokonaisuus.

 

Perusleiripakettiimme sisältyy mm.

 • opistotason majoitus
 • täysihoito; aamupala, lounas ja päivällinen
 • harjoitustilat 2 x 1,5 tuntia päivä

Räätälöimme Teille leirikokonaisuuden toivomustenne mukaan.

Kysy myös turnausten ja kilpailuiden järjestämisestä!

Jalkapallo

Jalkapallo, kuningaslajiksi kutsuttu, on Pajulahden valmennuskeskuksen suurin laji, ja näin sille on luotu olosuhteet ympärivuotiselle harjoittelulle. Pajulahti- hallissa on loistavat olosuhteet jalkapallon talviharjoittelulle.

Sisätilat

Pajulahti-hallin kolmannen sukupolven keinonurmi on erittäin jalkaystävällinen koviinkin harjoittelumääriin. Oheisharjoittelu toteutetaan yleisurheilun suorituspaikoilla ja kiertävällä 333 m pitkällä radalla.  Juoksuradalla on jokapäiväisessä käytössä kiinteät nopeuskennot ja valojänis vetoja vauhdittamaan.

Halli tarjoaa ympärivuotiselle leirittämiselle, testaamiselle ja turnauksille maamme eliittiin kuuluvat olosuhteet. Harjoittelua varten päivittäisessä käytössä on jalkapallon Ballwall- syöttöseinät ja oheisharjoitteluvälineet. Juoksurataa ja kuntosalipäätyä on mahdollista varata oheisharjoittelua varten.

 • Pajulahti-halli: koko kenttä 55 x 90 m, jaettavissa väliverhoilla 2-3 osaan
 • Erotettu juoksuradasta suojaverkoin

Ulkotilat

 • Nurmikenttä: 140 x 120 m kaksi täysimittaista tai 4- 6 juniorimittaista kenttää
 • Jari Litmanen -kenttä: lämmitettävä ja valaistu Saltexin FIFA Quality Pro -keinonurmi 105 x 68 m

Muut tilat 

Pajulahdessa on oheisharjoittelutiloja kymmenille lajeille mm. tennis, sisäpalloilu, uinti.

YLEISURHEILU

Harjoitustilat

Pajulahti-hallissa on kesäiset harjoitteluolosuhteet ympäri vuoden. Hallin juoksurata on 330-metrinen ja etusuoralla on pituutta 120 metriä. Radan keskellä on jalkaystävällinen keinonurmi.

Hallista löytyvät myös suorituspaikat pituus- ja korkeussuuntaisiin hyppyihin, heittopaikoilla on kaksi rinkiä heittolajeille ja lisäksi keihäänheittopressu.

Harjoittelua hallissamme tehostavat valojänis, kiinteät valokenno- ja kamerajärjestelmät, jotka ovat koko ajan urheilijoiden käytössä. Eteläpäädyssä seiväshyppypaikalla on alamäki-vauhdinottorata ja sen välittömässä läheisyydessä kuntosali lajiin vaadittavalla välineistöllä.

Ulkotilat

Kesällä yleisurheilijoilla käytössä ovat ulkorata (400m), heitto- ja hyppypaikat, valaistut maastolenkkiradat ja voimaharjoittelu onnistuu päärakennuksen kuntosalilla tai Nikula-hallin crosstraining -alueella.

Yleisurheilun tukipalvelut

Tukipalveluja ovat mm. voima-nopeustestit; hyppytestit ja askelanalyysit erivauhtisista juoksuista. Kestävyys- ja nopeuskestävyystesteistä tärkeimmät ovat maitohappomittaukset, tasotestit, mattotestit ja MART- testi.

KAMPPAILULAJIT

Pajulahti tarjoaa erinomaiset olosuhteet kamppailulajien tavoitteelliselle harjoittelulle ja toimimmekin judo- ja karateliittojen virallisena valmennuskeskuksena. Nikula –hallin kamppailukeskuksesta löydät loistavat olosuhteet kamppailulajien harjoitteluun lisäksi isompia leirejä, kilpailuja ja tapahtumia varten voimme tarvittaessa rakentaa harjoitteluolosuhteet myös muihin tiloihimme. Nikulassa on myös monipuolinen välineistö oheisharjoitteluun, mm. Cross Training –rata.

Harjoitustilat

Judo

Nikula-hallissa on loistavat olosuhteet judon lajiharjoitteluun. Hallissa on yhteensä 14m x 28m tatamia, joka on joustavaa ja sopii erittäin hyvin heittoharjoittelulle. Tarvittaessa mattopinta-alaa voidaan myös suurentaa isoja tapahtumia ja leirejä varten.

Karate

Nikula-hallissa lajiharjoittelua varten karatetatami joka on kooltaan xxx

Paini

Hallissa mahdollisuus kahteen painimolskiin  ja nyrkkeilyn.

Nyrkkeily

Hallissa mahdollisuus nyrkkeilyn harjoitteluun (2 kehää).

TENNIS

Pajulahti tarjoaa loistavat puitteet kilpatennikselle niin harjoitteluun kuin turnauksiin. Pajulahdessa järjestetään vuosittain Tennis Europe sekä ITF-kilpailuja nuorille pelaajille. Lisäksi olemme isännöineent Futures-turnauksia, PM- ja SM-turnauksia sekä pyörätuolitenniksen ammattilaisturnauksia. Lisäksi meillä toimii viikkovalmennusta tarjoava Pajulahti Tennis Academy. Lisäarvoa lajille tuovat muun muassa dartfish videoanalyysit, fyysiset testit ja ravintokonsultointi pelaajille

Sisätilat

 • 2 tennishallia, joissa molemmissa 2 kenttää

Ulkotilat

 • 6 massakenttää
 • 1 plexipavekenttä

SISÄPALLOILU

Pajulahden lajileirikokonaisuuksiin kuuluvat sisäpalloilulajit: salibandy, koripallo, lentopallo, sulkapallo ja pöytätennis.

 

Sisätilat

 • Palloilusali 23 x 42 metriä, parkettilattia
 • Liikuntahalli, 1000 neliötä, decoflex-pinnoite
 • Pajulahti Halli: 55 x 90 m, irtoparketit kesäaikana 43 x 23m / 33 x 18,87m

UINTI

Pajulahti toimii useiden yksilöuimareiden sekä uimaseurojen valmennuskeskuksena. Lisäksi uimahallimme neliratainen allas hierovine suihkuineen toimii valmennuskeskuksen lajeille hyvänä tukipalveluna urheilijoille fyysisestä rasituksesta palautumisessa.

Uimahalli

 • 25 m, 4 rataa, syvyys porrastettu
 • pyörivä allaskello
 • pieni virkistysallas hartiasuihkuineen
 • pieni lasten kahluuallas
 • allasnostin ja suihkupyörätuoleja
 • 3 pukuhuonetta (yht. 100 hlöä)
 • 2 sauna
 • Lisätietoa Uimallista >

TAITO- JA MUODOSTELMALUISTELU

Taitoluistelun kärkinimiin kuuluvien valmentajien tähdittämien kesäleirien suosio on Pajulahdessa ollut loistokasta ja niillä onkin jo pitkä jatkumo jäähallimme historiassa. Leiriolosuhteistamme kertookin hyvin se, että myös ulkomaiset taitoluistelijat ovat löytäneet Pajulahden leirityspaikakseen. Esimerkiksi vuoden 1994 olympiavoittaja ja tätä nykyä valmentaja Aleksei Urmanov tuo luistelijoitaan meille leireille ja onkin ollut olosuhteisiimme todella tyytyväinen. Keskittymisrauha harjoitteluun meillä on omaa luokkaansa.

Harjoitustilat

Jäähallimme on avoinna ympäri vuoden. Halli toimii mm. Lahden Taitoluistelijoiden kotihallina.


JÄÄKIEKKO

Jääkiekossa suomalaisten joukkueiden lisäksi meillä käy lukuisia venäläisiä huippujoukkueita aina KHL- tasoon asti valmistautumassa vaativaan kauteensa kotimaassaan. Harjoitusottelut kotimaisten joukkueiden kanssa ovat aina toivottuja.

Harjoitustilat

Jäähallimme on auki ympäri vuoden. Halli toimiikin paikallisen Nastolan Kiekon kotihallina


VAMMAISURHEILU

Pajulahti tekee yhteistyötä vammaisurheilutoimijoiden kanssa ja olemme tehneet mittavia panostuksia välineistöön ja olosuhteisiin. Vammaisurheilun lajileirit ovatkin yksi suosituimmista kokonaisuuksista valmennuskeskuksessa.Pajulahdessa järjestetään myös vammaisurheiluun liittyviä urheilutapahtumia ja turnauksia

Meillä on olosuhteet ja välineistöä mm. seuraaville vammaisurheilulajeille: maalipallo, yleisurheilu, boccia, istumalentopallo, kelkkajääkiekko, jalkapallo, uinti, judo, taekwondo, sokkopingis, voimailu, hiihto, pyörätuolikoripallo, pyörätuolirugby, tanssi, triathlon ja miekkailu.

Pajulahteen on hankittu paljon laadukasta vammaisurheilun välineistöä mm. jääkiekkokelkat, kelaustuoleja, erilaisia polkupyöriä, pelipyörätuoleja, melonnan apuvälineitä jne. Välineet ovat pääsääntöisesti käytössä Pajulahdessa, mutta osaa välineistä vuokrataan asiakkaitten kotiympäristöihin. Pajulahti on mukana välineet.fi yhteistyössä muiden liikunnan apuvälineitä vuokraavien tahojen kanssa.

Pajulahtelainen ilmapiiri yhdistettynä osaamiseen ja kokemukseen vammaisurheilun leiritys- ja kilpailutoiminnasta tuo paitsi kotimaisia vammaisurheilun harrastajia ja huippuja, myös ulkomaisia urheilijoita ja joukkueita Pajulahteen. Vuosittainen suuri monilajikilpailu Pajulahti Games tammikuussa on yhteinen käyntikortti Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisäksi Suomen Paralympiakomitean nuorten leiritys ja lukuisat lajiliittojen leirit ovat osa ympärivuotista toimintaa.

Varaa majoitus tästä