Siirry verkkokauppaan »

PAJULAHTI-TEAM

Osana Urheiluopistosäätiön ja Olympiakomitean sopimusta on seitsemän vuotta sitten perustettu olympia- ja paralympiaurheilijoista koostuva Pajulahti-team. Kaikki Pajulahti-teamin jäsenet tähtäävät lajissaan seuraaviin olympialaisiin tai paralympialaisiin ja hyödyntävät säätiön omistaman Liikuntakeskus Pajulahden harjoittelumahdollisuuksia. Pajulahti-teamin jäsenten kanssa solmitaan kolmen vuoden sopimus, jonka puitteissa säätiö maksaa urheilijalle vuosittain 4 000 euron apurahan harjoittelusta ja kilpailemisesta koituvien kulujen kattamiseen.

Lue lisää Pajulahti-teamistä täältä

KEIHÄÄNHEITTÄJÄ LASSI ETELÄTALO

7-OTTELIJA SAGA VANNINEN

JUDOKA ROOPE KORHONEN

MUOKARINHEITTÄJÄ SILJA KOSONEN

KESKIMATKANJUOKSIJA ILONA MONONEN

PARAPÖYTÄTENNISPELAAJA AINO TAPOLA

KARATEKA TITTA KEINÄNEN

PARATRIATHLONISTI LIISA LILJA

KEIHÄÄNHEITTÄJÄ LASSI ETELÄTALO

Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimiläinen Lassi Etelätalo on voitontahtoinen keihäänheittäjä, joka edustaa Joensuun Katajan yleisurheilujaostoa. Urheilu ja liikunta ovat kulkeneet Etelätalon mukana jo lapsesta alkaen. Jo 6-vuotiaana kutsuivat yleisurheiluseuran harjoitukset. Paljon erilaisia urheilulajeja on mahtunut matkan varrelle, joista yleisurheilun lisäksi Etelätalo mainitsee jalkapallon, tenniksen ja koripallon. Vuoden 2022 yleisurheilun EM-kisoissa Etelätalo voitti pronssia, uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 86,44.
Lue lisää täältä

7-OTTELIJA SAGA VANNINEN

Moniottelija Saga Vanninen on lajinsa huippulupaus, joka nousi yleisurheilumaailman tietoisuuteen lopullisesti vuonna 2021 alle 20-vuotiaiden arvokisamenestyksen myötä. Tämän vuoden alussa 19-vuotias Vanninen valittiin Urheiluopistosäätiön Pajulahti-teamiin.
Lue lisää täältä

JUDOKA ROOPE KORHONEN

Pajulahti-tiimin jäsen, judoka Roope Korhonen viettää alkuvuoden 2022 polveaan kuntouttaen, mutta silmissä siintävät jo tulevat arvokisat. Alle 73-kiloisten sarjassa kamppaileva 21-vuotias Korhonen loukkaantui viime vuoden lopulla treenileirillä; polvesta katkesi eturistiside ja myös kierukan kiinnityskohta repesi. Vammasta toipumiseen menee arviolta 6-8 kuukautta, joten alkuvuoden ajan Korhonen joutuu pysyttelemään poissa lajiharjoittelun parista.
Lue lisää täältä

MUOKARINHEITTÄJÄ SILJA KOSONEN

Pajulahti-teamin Silja Kosonen on 19-vuotias moukarinheittäjä, jota pidetään yhtenä lupaavimmista nuorista urheilijoista lajissaan. Ja onpa Turun Urheiluliittoa edustava Kosonen ehtinyt jo haalimaan nimiinsä melkoisia saavutuksia: hän on nuorten maailman- ja Euroopan mestari ja lisäksi hänellä on hallussaan nuorten maailmanennätys.
Lue lisää täältä

KESKIMATKANJUOKSIJA ILONA MONONEN

Ilona Mononen on 19-vuotias keskimatkanjuoksija, joka valittiin tämän vuoden alussa Pajulahti-teamin jäseneksi. Lahden Ahkeraa edustavalle Monoselle Pajulahti on varsin tuttu treenipaikka, ja hän hyödyntää opiston korkealaatuisia treenimahdollisuuksia säännöllisesti.
Lue lisää täältä

PARAPÖYTÄTENNISPELAAJA AINO TAPOLA

Aino Tapola on vuonna 1997 syntynyt parapöytätennispelaaja, joka saavutti paralympiaedustuspaikan vuoden 2021 Tokion kisoihin. Tapola pelasi ensimmäisenä suomalaisena naispöytätenniksenpelaajana paralympialaisten pöytätenniksen historiassa. Katseet hänellä on jo tulevaisuudessa ja Tapola tavoittelee vuoden 2024 Pariisin paralympialaisissa kultaa. Tapola edustaa myös Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokunnassa, kun urheilijavaliokuntaan valittiin syksyn 2021 vaaleissa kaksi uutta jäsentä, uimari Meri-Maari Mäkinen ja pöytätenniksenpelaaja Aino Tapola.
Lue lisää täältä

KARATEKA TITTA KEINÄNEN

Karateka Titta Keinänen on liitetty osaksi lupaavista ja olympialaisiin tähtäävistä urheilijoista koostuvaa Pajulahti-teamia, jonka urheilijoita Urheiluopistosäätiö tukee vuosittaisella 4000 euron arvoisella apurahalla. Vuonna 2019 Keinänen voitti EM-pronssia ja vuotta aiemmin hän nousi ensimmäisenä suomalaisena Karate1 Premier League -osakilpailun korkeimmalle palkintopallille. Vuonna 2019 hänet valittiin Urheilugaalassa Läpimurto-palkinnon saajaksi.
Lue lisää täältä

PARATRIATHLONISTI LIISA LILJA

Liisa Lilja, paratriathlonin ainoa suomalaisedustaja ja Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimin jäsen, teki suomalaista triathlonhistoriaa kaudella 2017 nappaamalla mestaruuden sekä Hollannin MM-kisoista että Itävallan EM-kisoista. Voittokulku ei kuitenkaan päättynyt tähän. Vuoden 2017 lopulla kansainvälinen triathlonliitto valitsi porilaislähtöisen Liljan vuoden 2017 parhaaksi naisparatriathlonistiksi maailmassa.
Lue lisää täältä

 

Varaa majoitus tästä