Siirry verkkokauppaan »

Kestävyystestit

Kestävyystestauksen palveluihin kuuluu laaja valikoima testejä kestävyyssuorituskyvyn mittaamiseksi ja arvioimiseksi. Palvelemme niin huippu-urheilijoita, kilpakuntoilijoita sekä tavoitteellisesti kuntoaan kohottavia ihmisiä. Tarjolla on erilaisia kestävyyskuntoa mittaavia testejä, joiden avulla voit kehittää harjoittelusi laatua. Soita meille tai laita sähköpostia niin valitsemme juuri sinun tavoitteisiin sopivan testin.

 

Suora maksimaalisen hapenottokyvyn testi 

Kenelle? Urheilijoille ja tavoitteellisesti kuntoaan kohottaville kilpakuntoilijoille. Testissä selvitetään kynnystasot ja suora maksimaalinen hapenottokyky. Kynnyksiä voidaan käyttää apuna harjoittelussa ja kuntotason sekä suorituskyvyn seurannassa.

Miten? Testissä määritetään laktaatti- ja hengityskaasuvasteiden avulla kynnyssykkeet ja tehoalueet harjoitteluun. Testi tehdään lajitaustasta riippuen joko juosten, sauvakävellen tai polkupyöräergometrilla. Testissä nostetaan kuormitustehoa tai vauhtia 3 minuutin välein uupumukseen asti. Testin aikana tallennetaan ja seurataan hengityskaasuvasteiden muutoksia ja jokaisen 3 minuutin kuorman välissä otetaan sormenpäästä verinäyte laktaattipitoisuuden määrittämiseksi.

Hengityskaasuanalysaattorin avulla tehtävä testi on ainut testi maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2 max) määrittämiseen. Hengityskaasujen avulla voidaan tarkastella aerobisen aineenvaihdunnan tasoa vakioiduilla kuormilla ja tutkia siten energiankulutusta kestävyyskuormituksessa.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi suullisen ja kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys (syke, vauhti/teho) sekä mitattu maksimaalinen hapenottokyky (VO2max) ja maksimisuoritus. Testin jälkeen käydään tärkeimmät testin tulokset läpi ja saat käytännön vinkkejä tuloksien hyödyntämisestä omassa harjoittelussasi.

Testin hinta on 180 euroa.

Triathlonisteille tarjoamme pyörän ja juoksun suorat testit hintaan 300 euroa (testit tulee tehdä 1 kk aikahaarukassa jotta edellä mainittu hinta on voimassa). Toisena vaihtoehtona suora testi pyörällä tai juosten yhdistettynä kynnystestiin pyörällä ja juosten 255 euroa. Emme suosittele testien tekemistä samana päivänä, sillä aikaisempi kuormitus vaikuttaa tällöin helposti myös toisessa testissä nähtäviin fysiologisiin vasteisiin.

Kynnystesti

Kenelle? Urheilijoille ja tavoitteellisesti kuntoaan kohottaville kuntoilijoille, joilla tavoitteena joko kilpailut tai oman kunnon kohottaminen. Testissä selvitetään kynnystasot laktaattimäärityksellä. Kynnyksiä voidaan käyttää apuna harjoittelussa ja kuntotason sekä suorituskyvyn seurannassa. Juoksijoille, hiihtäjille, suunnistajille, uimareille, pyöräilijöille, triathlonisteille tai muille kestävyyskunnostaan ja -harjoittelustaan kiinnostuneille aktiiveille.

Miten? Kynnystestin voi tehdä uimahallissa uiden, testiasemalla pyöräergometrillä polkien tai juoksumatolla juosten / sauvakävellen. Testimenetelmästä riippumatta kaikissa kynnystesteissä perusperiaate on sama: Testisuorituksen tehoa/nopeutta lisätään nousujohteisesti uupumukseen asti. Testattavalta otetaan sormenpäästä testisuorituksen aikana tietyin väliajoin verinäyte, josta analysoidaan laktaattipitoisuus. Testinaikainen syke tallennetaan sykemittarille. Tehon/vauhdin/työmäärän, laktaatin ja syketietojen perusteella määritetään sykerajat sekä kynnysvauhdit ja -tehot liikuntaan. Testin yhteydessä mitataan pituus, paino ja rasvaprosentti pihdeillä.

Uintitesteissä määritetään lisäksi vetotiheys- ja pituus. Uintitesti uidaan Pajulahden uimahallissa 8 – 10 x 100 metriä nousevalla vauhdilla.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi suullisen ja kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Testin jälkeen käydään tärkeimmät testin tulokset läpi ja saat käytännön vinkkejä tuloksien hyödyntämisestä omassa harjoittelussasi.

Testin hinta on 120 € (uintitesti 90 €).

Tasotesti Pajulahti-hallissa juosten

Kenelle?  Juoksua harrastaville urheilijoille ja kuntoilijoille joilla tavoitteita juoksu- tai esimerkiksi suunnitustapahtumissa tai vain oman kunnon kehittämisen saralla. Testissä voidaan testata max 5 henkilöä samanaikaisesti. Tervetuloa siis myös kavereiden tai seurakavereiden kanssa!

Miten? Testi juostaan Pajulahti hallissa valojäniksen mukana. 5-7 x 1000 metriä nousujohteisesti ja vetojen välissä otetaan sormen päästä laktaattinäyte. Vauhdit määritetään testattavan kuntotasoon sopivaksi. Testin aikainen syke ja juoksuajat tallennetaan sykemittarille. Juoksuvauhtien sekä laktaatti- ja syketietojen perusteella määritetään sykerajat ja kynnysvauhdit juoksuun.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi kirjallisen testipalautteen, jossa selvitetään aerobisen ja anaerobisen kynnyksen taso (syke ja vauhdit), sekä maksimivauhdin kautta teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky.

Testin hinta on 100 euroa (jos testattavia 3 tai enemmän hinta on á 85 euroa).

Varaa majoitus tästä