Kestävyystestit

Kestävyystestauksen palveluihin kuuluu laaja valikoima testejä kestävyyssuorituskyvyn mittaamiseksi ja arvioimiseksi. Palvelemme niin huippu-urheilijoita, kilpakuntoilijoita sekä tavoitteellisesti kuntoaan kohottavia ihmisiä. Tarjolla on erilaisia kestävyyskuntoa mittaavia testejä, joiden avulla voit kehittää harjoittelusi laatua. Soita meille tai laita sähköpostia niin valitsemme juuri sinun tavoitteisiin sopivan testin.

Suora maksimaalisen hapenottokyvyn testi 

Kenelle? Urheilijoille ja tavoitteellisesti kuntoaan kohottaville kilpakuntoilijoille. Testissä selvitetään kynnystasot ja suora maksimaalinen hapenottokyky. Kynnyksiä voidaan käyttää apuna harjoittelussa ja kuntotason sekä suorituskyvyn seurannassa.

Miten? Testissä määritetään laktaatti- ja hengityskaasuvasteiden avulla kynnyssykkeet ja tehoalueet harjoitteluun. Testi tehdään lajitaustasta riippuen joko juosten, sauvakävellen tai polkupyöräergometrilla. Testissä nostetaan kuormitustehoa tai vauhtia 3 minuutin välein uupumukseen asti. Testin aikana tallennetaan ja seurataan hengityskaasuvasteiden muutoksia ja jokaisen 3 minuutin kuorman välissä otetaan sormenpäästä verinäyte laktaattipitoisuuden määrittämiseksi.

Hengityskaasuanalysaattorin avulla tehtävä testi on ainut testi maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2 max) määrittämiseen. Testi sisältää lisäksi painon, pituuden, rasvaprosentin määrityksen pihtimittauksella sekä perusverenkuvan. Testi tehdään aina yksittäisenä, jolla taataan testauksen eettisyys ja yksilönsuoja. Testin suorittaa liikuntafysiologi yhdessä sairaanhoitajan kanssa.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi suullisen ja kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä suora että teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Palautteen yhteydessä käydään kestävyyteen liittyviä käsitteitä läpi ja saat vinkkejä miten tuloksia sovelletaan harjoitteluun.

Hengityskaasuanalysaattorin avulla tehtävä testi on ainut testi maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2 max) määrittämiseen. Testi lisäksi sisältää painon, pituuden, rasvaprosentin määrityksen pihtimittauksella sekä perusverenkuvan.

Testin hinta on 140 euroa.

Kynnystesti

Kenelle? Urheilijoille ja tavoitteellisesti kuntoaan kohottaville kuntoilijoille, joilla tavoitteena joko kilpailut tai oman kunnon kohottaminen. Testissä selvitetään kynnystasot laktaattimäärityksellä. Kynnyksiä voidaan käyttää apuna harjoittelussa ja kuntotason sekä suorituskyvyn seurannassa. Juoksijoille, hiihtäjille, uimareille, pyöräilijöille, triathlonisteille tai muille kestävyyskunnostaan kiinnostuneille henkilöille!

Miten? Kynnystestin voi tehdä uimahallissa uiden, testiasemalla pyöräergometrillä polkien tai juoksumatolla juosten / sauvakävellen. Testimenetelmästä riippumatta kaikissa kynnystesteissä perusperiaate on sama: Testisuorituksen tehoa/nopeutta lisätään nousujohteisesti uupumukseen asti. Testattavalta otetaan sormenpäästä testisuorituksen aikana tietyin väliajoin verinäyte, josta analysoidaan laktaattipitoisuus. Testinaikainen syke tallennetaan sykemittarille. Tehon/vauhdin/työmäärän, laktaatin ja syketietojen perusteella määritetään sykerajat sekä kynnysvauhdit ja -tehot liikuntaan. Testin yhteydessä otetaan pituus, paino, rasvaprosentti pihdeillä sekä pieniverenkuva. Testissä on paikalla liikuntafysiologi ja sairaanhoitaja.

Uintitesteissä määritetään lisäksi vetotiheys- ja pituus. Uintitesti uidaan Pajulahden uimahallissa 10 x 100 metriä nousevalla vauhdilla.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi suullisen ja kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Palautteen yhteydessä käydään kestävyyteen liittyviä käsitteitä läpi ja saat vinkkejä miten tuloksia sovelletaan harjoitteluun.

Testin hinta on 100 euroa (uintitesti ei sisällä pientä verenkuvaa joten hinta 85 euroa)

Tasotesti Pajulahti-hallissa juosten

Kenelle?  Juoksua harrastaville urheilijoille ja kuntoilijoille joilla tavoitteita juoksu- tai esimerkiksi suunnitustapahtumissa tai vain oman kunnon kehittämisen saralla. Testissä voidaan testata max 5 henkilöä samanaikaisesti. Tervetuloa siis myös kavereiden tai seurakavereiden kanssa!

Miten? Testi juostaan Pajulahti hallissa valojäniksen mukana. 5-7 x 1000 metriä nousujohteisesti ja vetojen välissä otetaan sormen päästä laktaattinäyte. Vauhdit määritetään testattavan kuntotasoon sopivaksi. Testin aikainen syke ja juoksuajat tallennetaan sykemittarille. Juoksuvauhtien sekä laktaatti- ja syketietojen perusteella määritetään sykerajat ja kynnysvauhdit juoksuun.

Saat palautetta! Palvelu sisältää testin lisäksi kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Kirjallisessa palautteessa käydään läpi kestävyyteen liittyviä käsitteitä ja tulosten soveltamista harjoittelun yhteydessä.

Testin hinta on 95 euroa (jos testattavia 3 tai enemmän hinta on á 80 euroa).