Siirry verkkokauppaan »

Pajulahti Tennis Academy

Pajulahdella on ollut merkittävä rooli suomalaisessa tennisvalmennuskentässä vuodesta 2005 asti, jolloin solmittiin yhteistyösopimus Suomen Tennisliiton kanssa aluksi koulutus- ja kilpailutoiminnan ja myöhemmin myös leiri- ja päivittäisvalmennuksen osalta. Siitä alkaen Pajulahti on kehittänyt määrätietoisesti olosuhteita ja vahvistanut asemaansa alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Pajulahti toimi pitkään Suomen Tennisliiton virallisena valmennuskeskuksena, jossa harjoitteli Suomen parhaita pelaajia eri ikäluokista nuorten olympiavalmentajan johdolla. Vuodesta 2013 asti Pajulahti on keskittynyt oman akatemian ja alueellisen toiminnan kehittämiseen. Tennisliiton valmentajakoulutuksen toteuttaminen osaamiskeskuksena on jatkunut pitkäjänteisesti vuodesta 2005 ja myös kansainvälisten juniorikilpailujen määrä on pysynyt vakiona jo pitkään.

Olosuhteiden puolesta Pajulahti pystyy tarjoamaan päivittäisvalmennuksessa ja leirityksessä oleville urheilijoille erittäin monipuolisen ympäristön kokonaisvaltaiselle kehittymiselle. Ulkona on kuusi massakenttää ja sisäkentät (neljä plexipave kenttää) ovat jakautuneet kahteen halliin. Lisäksi kuntosalit, juoksu- ja hiihtoradat, seikkailupuisto sekä jää- ja Pajulahtihalli ovat kivenheiton päässä kentistä ja majoituspaikoista.

Lisäarvoa lajille tuovat muun muassa videoanalyysit, testiasema ja ravintokonsultointi pelaajille.

PTA toimii vahvassa yhteistyössä Jarkko Nieminen Tennis Academyn (JNTA), Lahden Verkkopallopalloseuran (LVS), Suomen Tennisliiton ja venäläisten akatemioiden (mm. Moskovan Spartak ja Pietarin Dinamit) kanssa. Kansainvälisiä juniorikilpailuja on vuositasolla viisi: neljä Tennis Europen kisaa 14- ja 16-vuotiaille ja yksi alle 18-vuotiaiden ITF- kisa. Lisäksi Pajulahdessa järjestetään kansallisia kilpailuja, kuten toukokuussa pidetty junioreiden Aluecup ja muut päivä- ja viikonloppukilpailut. Pajulahdella on kokemusta myös miesten ammattilaiskilpailujen, junioreiden PM- kilpailujen, yleisten luokkien ja junioreiden SM- kilpailujen sekä pyörätuolitenniksen arvo- ja ammattilaiskilpailujen järjestämisestä.

Pajulahti Tennis Academy (PTA) toimii itsenäisesti Pajulahden valmennuskeskuksen alla. Akatemian kilpavalmennustoiminnasta vastaa Smash-Kotkan valmentajat Valtteri Ahti ja Vesa Ahti. PTA toimii Lahden Verkkopalloseuran kanssa vahvassa yhteistyössä ja vastaa seuran kilpavalmennustoiminnasta sekä alle 10-vuotiaiden valmennusohjelmasta. Alle 10-vuotiaiden valmennuksessa vastuuvalmentajana ja toiminnan organisoijana toimii Jasse Mertaranta.

Varaa majoitus tästä