Siirry verkkokauppaan »

VEAT valmennuksen erikoisammattitutkinto

Valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia valmennustoiminnan johtajana ja kehittää valmennuksen laatujärjestelmää sekä kehittää omaa johtamistaan ja johtamisosaamistaan. Tutkinto valmistaa lisäksi toimimaan urheilijalähtöisesti valmennuksen asiantuntijana sekä kehittämään valmennustoimintaa valmennustietoa ja verkostoja hyödyntäen. Olennaista on myös taito arvioida omaa osaamistaan valmennustoiminnan kehittäjänä ja johtajana.

Valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia valmennustehtävissä sekä valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä kolmannella sektorilla, julkisella sektorilla tai yksityisellä sektorilla. Kolmannella sektorilla tutkinnon suorittaneen tavallisimpia työympäristöjä ovat liikunta- ja urheiluseurat. Julkisella sektorilla valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee urheilun lajiliitoissa, alueorganisaatioissa tai urheiluakatemioissa. Yksityisellä sektorilla valmentajan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee liikuntayrityksessä tai itsenäisenä liikuntayrittäjänä. Tutkinnon suorittanut tekee yhteistyötä erilaisten sidosryhmien ja oman työyhteisönsä kanssa.

Opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä eli aidoissa työtilanteissa omalla työpaikalla (esimerkiksi valmennusjärjestelmän kehittämissuunnitelma ja toimintasuunnitelma). Ammattitaidon arvioijina toimivat koulutuksen järjestäjän ja työelämän edustajat.

Tutkintokoulutus eli lähijaksot

Tutkintokoulutuksessa täydennetään tutkinnon perusteiden määrittelemää osaamista, joka antaa valmiudet tutkinnon suorittamiseen. Lähijaksoilla päivitetään ja syvennetään tietoja ja taitoja, tunnistetaan omia vahvuuksia ja kehityskohteita sekä annetaan valmiuksia jatkuvaan itsensä kehittämiseen.

Suurin osa oppimisesta tapahtuu käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla. Lähijaksot sisältävät asiantuntijaluentoja, käytännön demonstraatioita, harjoitusten seuraamista ja ohjaamista/valmentamista, näyttötehtävien yhteistä käsittelyä sekä vuorovaikutusta opiskelijoiden kesken.

Koulutus sisältää kymmenen kahden päivän lähijaksoa, aloitus alkuvuonna 2022. Jaksojen ajankohdat tarkentuvat ja ne ilmoitetaan vuoden 2021 aikana.

Tutkinnon tai sen osan voi suorittaa myös pelkillä näytöillä, osallistumatta valmistavaan koulutukseen. Tutkinto on mahdollista toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinnon muodostuminen

Valmentajan erikoisammattitutkinto on näyttötutkintojärjestelmään kuuluva aikuisten ammatillinen tutkinto. Sen laajuus on 180 osaamispistettä ja tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta:

Pakolliset tutkinnon osat:

Valmennustoiminnan johtaminen

Urheilijakeskeinen valmentaminen

Valinnainen tutkinnon osa (yksi alla olevista)

Urheilutoiminnan kehittäminen

Toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä

Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen

Lähiopinnot Pajulahdessa

VEAT lähijaksojen ajankohdat 2022:

14.-15.2.2022

14.-15.3.2022

11.-12.4.2022

9.-10.5.2022

6.-7.6.2022

15.-16.8.2022

12.-13.9.2022

10.-11.10.2022

21.-22.11.2022

15.-16.12.2022

Kustannukset

Tutkintokoulutuksen tutkinnon osien hinta 600€/ tutkinnon osa. Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta eli koko tutkinnon hinta yhteensä 1800€.

Maksu sisältää henkilökohtaistamisen, lähijaksojen opetuksen ja materiaalit. Koulutus laskutetaan opiskelijan toivomissa erissä opiskeluoikeuden aikana.

Lähijaksot Pajulahdessa

Ruokailut opiskelijahintaan opiskelijaravintola Fannyssa tai Ravintola Kukkasessa (maksu paikan päällä ravintolaan)
Majoitus opiskelijoille 35 €/vrk (sis. aamupalan)
Pitkäaikaisempaan asumiseen myös vuokra-asuntoja

Varaa majoitus tästä