Siirry verkkokauppaan »

1.6.2021

Vihreää sähköä Pajulahdessa

Pajulahden kaikissa kiinteistöissä on otettu käyttöön Väre Oy:n 100 prosenttisesti uusiutuva tuulienergia, jonka ansiosta Pajulahden hiilipäästöt sähköstä nollaantuvat. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun vihreään sähköön siirtyminen pienentää liikuntakeskuksen koko hiilijalanjälkeä yli 870 000 kiloa, ja siksi se on tärkeä osa Pajulahden vastuullisuuskehitystä.

– Pajulahden tavoitteena on korostaa vastuullisuutta konkreettisilla teoilla ja sen vuoksi on haluttu siirtyä Väreen tarjoamaan vihreää sähköön, jotta voimme vähentää hiilijalanjälkeä kaikissa kiinteistöissämme, toteaa Pajulahden kiinteistöistä vastaava isännöitsijä Esko Ihamäki.

– Pajulahdessa kulutetaan sähköä 3,5 gigawattituntia vuosittain ja nollaamalla kiinteistöjen sähköenergiankäytöstä muodostuvan hiilijalanjäljen, vähennämme toimintamme ympäristövaikutusta merkittävästi, Ihamäki tiivistää.

Lattialämmityksen optimoinnilla säästetään energiaa

Pajulahden ja Väreen yhteistyön seuraavana tavoitteena on vähentää liikuntakeskuksen kiinteistöjen sähköenergian kulutusta kokonaisuudessaan, ja kumppanuuden myötä Väreeltä onkin tullut hyviä ratkaisuehdotuksia myös energiansäästämiseen.

– Olemme tehneet säästöohjelman, joka pitää sisällään muun muassa sähkökäyttöiset lattialämmitykset. Tekoälyllä varustettuja termostaatteja ohjataan etänäkymästä, mahdollistaen sähkönkäytön optimointi kulutuksen ja tarpeen mukaan. Optimoinnilla vähennämme yli 50 prosenttia sähköisestä lattialämmityksestä aiheutuvia kulujamme. Säästöjä syntyy ja rahaa säästyy käyttöolosuhteita kuitenkaan heikentämättä, Ihamäki kuvailee.

 

Lisätietoja:

Esko Ihamäki, Liikuntakeskus Pajulahden isännöitsijä, 044 775 5400, [email protected]
Antti Martikainen, kehitysjohtaja Väre Oy, 044 723 7102, [email protected]

Väre on uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä: yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tarjoajana. Olemme sähköyhtiö, joka yrittää myydä mahdollisimman vähän sähköä. Tarjoamme palvelut, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. www.vare.fi

Varaa majoitus tästä