Siirry verkkokauppaan »

Oppisopimus työnantajalle

Koulutuksesta kiinnostunut työnantaja, toimi seuraavasti:

Kun tienne tulevan oppisopimusopiskelijan kanssa kohtaavat, ota yhteys oppisopimustoimiston koulutustarkastajaan. Oppisopimus on samalla työsopimus ja koulutustarkastaja neuvoo muissa tarvittavissa paperitöissä.

Uutta! Voit tehdä lyhyen oppisopimuksen 4kk – 12kk yhden tai useamman tutkinnonosan suorittamisen ajaksi. Kysy lisää meiltä!

Mitä oikeuksia ja velvotteita koulutukseen liittyy?

  • Oppisopimukseen liittyvä tietopuolinen koulutus on maksutonta.
  • Oppisopimuskoulutuksen järjestäjä (oppisopimuskeskus tai -toimisto) maksaa työnantajalle koulutuskorvausta työssä oppimisen ohjauksesta aiheutuneisiin kustannuksiin.
  • Opiskelijalle maksetaan vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työpaikalla nimetään vastuullinen kouluttaja, joka vastaa käytännössä opiskelijan työssä oppimisen ohjauksesta ja kouluttamisesta työtehtäviin.
  • Työnantajan tulee huolehtia siitä, että opiskelija voi osallistua tietopuoliseen opetukseen henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti.

Pajulahden oppisopimustoimiston asiakkaat

Työssäoppiminen arvioidaan lukukausittain ja osaamisalueittain opiskelijan kanssa arviointikeskustelussa ja tieto lähetetään arviointilomakkeella Pajulahden oppisopimustoimistoon.

Arvioinnit kootaan tutkintotodistuksen liitteeksi. Koulutuskorvausta voi hakea 4 kertaa vuodessa laskutuslomakkeella,  joka lähetetään Pajulahden oppisopimustoimistoon.

Varaa majoitus tästä