Urheiluopisto 3K

Kolmen Kampuksen Urheiluopisto on Kisakallion ja Pajulahden urheiluopistojen ammatillisten koulutusten yhteenliittymä, jonka tehtävänä on järjestää ammatillista liikunta-alan koulutusta.

Kolmen kampuksen urheiluopisto on Suomen suurin liikunta-alan ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos.

Kolmen kampuksen urheiluopisto järjestää koulutusta Kisakallion kampuksella Lohjalla, Pajulahden kampuksella Lahden Nastolassa ja Urhean Mäkelänrinteen kampuksella Helsingissä. Opiskelija voi hakeutua suorittamaan opintojaan haluamalleen kampukselle. Joissain koulutuksissa opiskelijalla on mahdollisuus opintojensa aikana opiskella useammalla kampuksella.

Kolmen Kampuksen nettisivuilla pääset hakemaan koulutuksiin sekä tutustumaan ajankohtaisiin asioihin ja oppilastarinoihin.

Personal trainer ohjeistaa soutulaitetta naiselle Pajulahden päärakennuksen kuntosalilla

Koulutukset

Liikunnanohjauksen perustutkinto, 180 osp

Liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja sen ohjaamisesta kiinnostuneille. Opiskelija voi hakeutua opiskelemaan liikunnanohjauksen perustutkintoa Kisakallion, Pajulahden tai Helsingin kampukselle. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Tutkintonimike: liikuntaneuvoja

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmennuksen osaamisala 150 osp

Valmentajan ammatillinen koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka toimii valmentajana valmennustyössä ja kehittää osaamistaan valmentajana sekä kehittää valmennuksen toimintaympäristöä. Tutkinnon
suorittanut voi toimia valmennustehtävissä urheiluseuroissa tai muussa valmennustoiminnassa esimerkiksi yrittäjänä. Koulutus muodostuu lähipäivistä, etäopiskelusta ja työssäoppimisesta käytännön valmennustyössä. Opiskelijalle laaditaan aina henkilökohtainen opiskelu- ja tutkinnon suorittamissuunnitelma. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Tutkintonimike: valmentaja (VAT)

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala 150 osp

Liikuntaneuvoja (AT) tutkinnon suorittanut osaa ohjata yksilöitä ja asiakasryhmiä liikkumaan monipuolisia menetelmiä käyttäen sekä kehittää liikunnan toimintaympäristöä noudattaen alan lainsäädäntöä, eettisiä periaatteita sekä turvallisuusmääräyksiä. Liikuntaneuvojalla on valmiudet kehittää ammatillista osaamistaan, toimia yrittäjänä sekä huolehtia omasta työ- ja toimintakyvystään. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Tutkintonimike: liikuntaneuvoja (AT)

Valmennuksen erikoisammattitutkinto, 180 osp

Valmennuksen erikoisammattitutkinto on tutkintoon johtavaa ammatillista koulutusta, joka on suunnattu valmennustehtävissä (esim. päävalmentajat, valmennuspäälliköt, akatemiavalmentajat, nuorten olympiavalmentajat) sekä valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville urheilun ammattilaisille. Tutkintonimike: valmennuksen erikoisammattitutkinto (VeAT)