Paraurheilu

Pajulahti tarjoaa olosuhteet lähes kaikkiin paralajeihin. Suomen Paralympiakomitean leirityksiä sekä kansallisten lajiliittojen paraleirityksiä toteutetaan säännöllisesti.

Liikuntakeskus Pajulahti on Suomen ainoa Paralympiakomitean ja Olympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Tiivis yhteistyömme on jatkunut jo vuosien ajan. Pajulahdesta löytyy kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet lähes kaikkiin paralajeihin. 

Yhdenvertaisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja toteutamme sitä kaikessa toiminnassamme. Esteettömyys on meille ensiarvoisen tärkeää ja kaikki uudet investointimme sekä saneeraukset suunnitellaan esteettömyys edellä. 

Vastuullisuus on merkittävä osa Pajulahden toimintaa ja olemme toteuttaneet vastuullisuusohjelman edistääksemme vastuullisuutta osana jokapäiväistä tekemistä.  

Mies ja pyörätuolissa oleva nainen tanssivat Pajulahti-hallin parketilla juhlavassa vaatetuksessa.
Pajulahden yläkoululeirityksessä paraurheilua

Pajulahdesta löytyy kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet lähes kaikkiin paralajeihin. 

Pajulahtelainen mutkaton ilmapiiri yhdistettynä vahvaan osaamiseen ja kokemukseen paraurheilun leiritys- ja kilpailutoiminnasta tuo niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin urheilijoita ja joukkueita Pajulahteen. Suomen Paralympiakomitean nuorten Tulevaisuuden Tähdet -leiritys ja useiden lajien leirit ovat osa ympärivuotista toimintaamme. 

Järjestämme vuosittain merkittäviä kansainvälisiä parakilpailuja ja -turnauksia, monet yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa.  

Pajulahdessa on pitkään tehty työtä yhdenvertaisten ja esteettömien liikuntapaikkojen ja majoitusten luomiseksi. Meillä on saatavilla täysin esteetöntä majoitusta.

Kalliopaju-hotellimme on täysin esteetön ja saavutettavissa helposti yhdyskäytävällä päärakennuksesta. Rakennus soveltuu myös näkövammaisille pistekirjoitettujen opasteidensa johdosta. Hotellissa on 36 kpl kahden hengen huoneita. Myös monet muut hotellirakennuksemme ovat esteettömiä / saavutettavissa pyörätuolilla. 

Pajulahden kaikki liikuntatilat ovat saavutettavissa. Esteettömyyteen on panostettu voimakkaasti. Vanhempien tilojen saavutettavuutta on kohennettu ja uudemmissa rakennuksissa esteettömyys on huomioitu suunnitteluvaiheessa. Vastaanotossa sekä muutamissa muissa tiloissamme on kiinteä induktiosilmukka tai siirrettävä järjestelmä.  

Esteettömyys alueellamme 

Pajulahden monipuolinen luonto vesistöineen ja retkeilyreitteineen tarjoaa oivan mahdollisuuden myös toimintarajoitteisille toteuttaa monipuolinen ja luonnonläheinen loma kalastaen, retkeillen, meloen, hiihtäen tai vaikkapa suunnistaen. 

Luontoliikuntapaikkojen ja muidenkin liikuntapaikkojen esteettömyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Alueella on mm. esteetön melontalaituri, saavutettavissa oleva parilaavu, esteetön nuotiopaikka ja hyvät kaikille sopivat lähiliikuntareitit.

Pajulahti tarjoaa olosuhteet lähes kaikkiin paralajeihin. Suomen Paralympiakomitean leirityksiä sekä kansallisten lajiliittojen paraleirityksiä toteutetaan säännöllisesti. Kansainvälisellä tasolla olemme vahva moni- tai yksittäisten paralajien kisajärjestäjä. Lajikirjossamme mm. maalipallo, boccia, parapöytätennis, pyörätuolirugby ja -koripallo, sähköpyörätuolijalkapallo ja -salibandy, istumalentopallo, yleisurheilu, uinti ja judo. 

Pyydä tarjous – urheilijat

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Seura/joukkue
Aihe
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.