Pajulahti-team

Osana Urheiluopistosäätiön ja Olympiakomitean sopimusta on seitsemän vuotta sitten perustettu olympia- ja paralympiaurheilijoista koostuva Pajulahti-team.

Kaikki Pajulahti-teamin jäsenet tähtäävät lajissaan seuraaviin olympialaisiin tai paralympialaisiin ja hyödyntävät säätiön omistaman Liikuntakeskus Pajulahden harjoittelumahdollisuuksia. Pajulahti-teamin jäsenten kanssa solmitaan kolmen vuoden sopimus, jonka puitteissa säätiö maksaa urheilijalle vuosittain 4 000 euron apurahan harjoittelusta ja kilpailemisesta koituvien kulujen kattamiseen.

Pajulahti-teamin urheilijoita seisoo omien lajiensa vaatetuksessa.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo

Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimiläinen Lassi Etelätalo on voitontahtoinen keihäänheittäjä. Vuoden 2022 yleisurheilun EM-kisoissa Etelätalo voitti pronssia, uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 86,44.
Lue lisää täältä

7-ottelija Saga Vanninen

Moniottelija Saga Vanninen on lajinsa huippulupaus, joka nousi yleisurheilumaailman tietoisuuteen lopullisesti vuonna 2021 alle 20-vuotiaiden arvokisamenestyksen myötä. Vuoden 2022 alussa 19-vuotias Vanninen valittiin Urheiluopistosäätiön Pajulahti-teamiin.
Lue lisää täältä

Judoka Roope Korhonen

Korhonen kuulu Judoliiton Top Teamiin eli aikuisten maajoukkueeseen, jonka tähtäimessä on Pariisin olympialaiset 2024. ”Ennen olympialaisia tavoittelen menestymistä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa – jos vaan siiheksi ehdin toipumaan.”
Lue lisää täältä

Moukarinheittäjä Silja Kosonen heittoringissä heittämässä moukaria.

Pajulahti-teamin Silja Kosonen on 19-vuotias moukarinheittäjä, joka edustaa Turun Urheiluliittoa Hän on nuorten maailman- ja Euroopan mestari ja lisäksi hänellä on hallussaan nuorten maailmanennätys.
Lue lisää täältä

Keskimatkan juoksija Ilona Mononen venyttelee juoksusuoralla.

Ilona Mononen on 19-vuotias keskimatkanjuoksija. Lahden Ahkeraa edustavalle Monoselle Pajulahti on varsin tuttu treenipaikka, ja hän hyödyntää opiston korkealaatuisia treenimahdollisuuksia säännöllisesti.
Lue lisää täältä

Parapöytätennispelaaja Aino Tapola on lyömässä pingispalloa mailalla.

Aino Tapola on vuonna 1997 syntynyt parapöytätennispelaaja, joka pelasi ensimmäisenä suomalaisena naispöytätenniksenpelaajana paralympialaisten pöytätenniksen historiassa.
Lue lisää täältä

Karateka Titta Keinänen potkaisemassa korkealle vastustajan pään yläpuolelle.

Karateka Titta Keinänen on liitetty osaksi lupaavista ja olympialaisiin tähtäävistä urheilijoista koostuvaa Pajulahti-teamia. Vuonna 2019 hänet valittiin Urheilugaalassa Läpimurto-palkinnon saajaksi.
Lue lisää täältä

Taekwondo Ruqia Rahmani potkaisemassa korkealle Nikula-hallin tatamilla.

Pajulahti tiimin tuore vahvistus Ruqia Rahmani tähtää taekwondon maailman huipulle. Hänellä on taskussaan lajin SM- ja PM-mestaruudet.
Lue lisää täältä

Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, 23, on saavuttanut para-alppihiihdon parissa jo paljon. Hän on osallistunut jo kaksiin paralympialaisiin, ja toisella kerralla Pekingissä 2022 Kiiveri koki tähänastisen uransa huippuhetken voittaessaan suurpujottelun paralympiakultaa.
Lue lisää täältä