Päijät-Hämeen Urheiluakatemia

Päijät-Hämeen Urheiluakatemia, PHURA, on Pajulahden valmennuskeskuksen alla toimiva verkosto-organisaatio, joka tekee tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

PHURA:n verkostossa on mukana esimerkiksi alueen urheilupainotteiset oppilaitokset, seuroja, kuntia, Vierumäen urheiluopisto, Olympiakomitea ja lajiliittoja. Tavoitteena on mahdollistaa huipulle tähtäävälle urheilijalle laadukas arki ja menestys joustavien opiskeluratkaisujen ja hyvän valmennuksen kautta. 

PHURA:n toiminnan painopisteet liittyvät kaksoisuraan ja kärkilajiyhteistyöhön. Kaksoisura on suomalaisen urheilun arvovalinta. Se tarkoittaa vahvaa pyrkimystä siihen, että urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Kärkilajiyhteistyö tarkoittaa, että PHURA ja osallistuu tiiviisti lajin valmennusprosessien ja -projektien kehittämiseen yhdessä seuran kanssa sovituilla tavoilla. PHURA:n kärkilajeja ovat: jääkiekko, koripallo, jalkapallo, yleisurheilu ja mäkihyppy. 

Pajulahti-halli

Toimintaan saadaan avustusta Opetus- ja Kulttuuriministeriöstä

Toimiston osoite 
Koulutuskeskus Salpaus 
Ståhlberginkatu 4C (huone 1102) 
15110 Lahti 

Laskutusosoite 
Valtakunnallinen valmennus- ja liikuntakeskus 
Päijät-Hämeen urheiluakatemia 
Pajulahdentie 167 
15560 NASTOLA