Seikkailupuistoliput ennakkoon edullisemmin! Osta tästä. 

Kestavyys.fi

Kestavyys.fi toimii kestävyyslajien valmennustiedon lähteenä, kestävyyden tieto-taito-osiosta löydät paljon kestävyyslajien osaamista, jota ajankohtaiset asiantuntija-artikkelit tulevat täydentämään.

Kestävyysurheilu on yksi Pajulahden erityistehtävistä

Kestavyys.fi on Kestävyysvalmennus Suomi – kestävyyslajien yhteisön kokoava kestävyysosaamisen paikka. Sivusto tuo esille myös kestävyyslajien ajankohtaisimmat uutiset. #kestavyysfi nostaa myös kestävyyslajien somemaailman esille. Sivusto on Liikuntakeskus Pajulahden ylläpitämä.

Juoksijoiden juomatauko hiekkatiellä auringonpaahteessa.

Kestävyysvalmennus Suomi – ryhmän tausta on 2016 tiiviimmin alkaneessa, kehittyvässä kestävyyslajien yhteistyössä. Yhteistyötahoja ovat 13 kestävyyslajia, sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö, Huippu-urheilun instituutti KIHU, Helsingin Urheilulääkäriasema HULA ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA, Vuokatti Sport OTC, sekä Pajulahti OTC. Yhteistyössä mukana olevat kestävyyslajit ovat: ampumahiihto, hiihtosuunnistus, kestävyysjuoksu, kilpakävely, maastohiihto, olympiasoutu, pikaluistelu, pyöräily, ratamelonta, pyöräsuunnistus, suunnistus, triathlon, uinti ja yhdistetty.


Kestävyys- ja paraurheilun kehittäminen on Opetus- ja kulttuuriministeriön valmennuskeskuksellemme määrittämä erityistehtävä. Kestävyysurheilun valmennusosaaminen ja olosuhteet ovat Pajulahdessa huippuluokkaa unohtamatta hotelli Puistopajun alppihuoneita, jotka mahdollistavat myös korkeanpaikanharjoittelun.

Alppimajat ja korkeanpaikan harjoittelu Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahti on yksi Suomen harvoista paikoista, jossa urheilija pysty käyttämään korkeanpaikan harjoittelun ja -asumisen hyötyjä hyväksi. Hypoksia-altistuksella voidaan parantaa aerobista kuntoa hemoglobiinimassa nostamalla.

Jos haluat saada lisätietoa alppimajoistamme tai tarvitset neuvoa hypoksian annostelusta soittaa alppipäivystykseen (0447755225) tai lähettää viesti [email protected] osoitteeseen. Varauksia varten ottaa yhteyttää myyntiedustajaamme Jaakko Erkinheimoon (puh. 0447755215, [email protected]). Alppimajan hinta 95 €/vrk/hlö täysihoidolla.

Pajulahden hotelli Puistopajussa terasseja kahdessa kerroksessa.

Pajulahdesta löytyy 15 hotellitasoista alppimajahuonetta ja lisäksi yksi alppiharjoitushuone. Harjoitushuoneessa löytyy kardiolaitteiden lisäksi (Woodway juoksumatto, Gymstick Pro tasatyöntöergometri, Wattbike polkupyöräergometri ja spinning pyörä) myös harjoittelua tukevana kalustona (hierontapöytä, vaaka ja happisaturaatiomittari) ja vaatteiden pesumahdollisuus (pesukone ja kuivausrumpu).

Hypoksia altistuksella voidaan parantaa aerobista kuntoa hemoglobiinimassa nostamalla. Toisaalta korkean paikan harjoittelu aiheuttaa elimistölle lisää kuormitusta, johon voi liittyä riski- ja haittavaikutuksia. Täten harjoittelutaustan on oltava ehjä ja vahva jo ennen hypoksia jaksoa. Hypoksiajakson aikana harjoittelua on muokattava ja mahdollisesti kevennettävä, eikä painon tippumista kannata tavoitella jakson aikana.

Ennen kun tulet korkeapaikanleirille suosittelemme, että urheilijalla on toimiva suunnitelma alppimajajakson toteuttamiseen, joka on luotu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Verikoe olisi myös hyvä tehdä ferritiini arvon ja raudan täydennys tarpeen selvittämiseen.

Korkeapaikanleirin aikana suosittelemme tasapainottamaan lisääntynyttä kuormitusta nukkumalla enemmän, nostamalla hiilihydraattien saantia ja juomalla enemmän nestettä. Leirin ensimmäisten päivien aikana olisi myös syytä tehdä normaalia kevyempiä harjoituksia. Lisäksi suosittelemme myös pitämään tarkkaa kuormituksen ja palautumisen seurantaa, ja seuraaman veren happisaturaatiota elimistön hypoksia-altistukseen sopeutumisen selvittämiseksi. Päivittäinen punnitus ja virtsan värin seuranta ovat tärkeässä roolissa välttääksesi riskiä energiavajeeseen ja nestehukkaan. Lisäravinteeksi harkitse raudan lisäksi myös antioksidantteja ja immuunijärjestelmän lisäravinteita hypoksiajakson aikaisemman korkeamman oksidatiivisen stressin vuoksi.

Jos haluat saada lisätietoa alppimajoistamme tai tarvitset neuvoa hypoksian annostelusta soittaa alppipäivystykseen (0447755225) tai lähettää viesti [email protected] osoitteeseen. Varauksia varten ottaa yhteyttää myyntiedustajaamme Jaakko Erkinheimoon (puh. 0447755215, [email protected]).

Alppimajan hinta 95 €/vrk/hlö täysihoidolla.

Tämän pikaoppaan lukeminen auttaa sinua saamaan kaiken irti hypoksialeiristäsi Pajulahdessa.

Huomaathan, että vain makuuhuoneen tila on asetettu hypoksisiin olosuhteisiin, mikä tarkoittaa, että kylpyhuone ja tuulikaappi pysyvät merenpinnan tasolla. Siksi kaikki makuuhuoneen ovet ja ikkunat on pidettävä suljettuina, mukaan lukien ovi, joka erottaa makuuhuoneen tilan tuulikaapista.

Huoneesi ympäristöanturin näytössä näkemäsi korkeuslukema voi poiketa jopa 200 metriä tavoitekorkeudesta ilman, että se on huolenaihe. Tämä anturi näyttää vain oman lukemansa, mutta huoneesi ympäristöolosuhteet säädetään neljän anturin lukemien perusteella. Ole hyvä ja ota yhteyttä alppistaffiin (+358 447755225, vain soitot), jos tämä lukema poikkeaa tavoitteesta yli 200 m eikä sitä voida selittää avautuneilla ikkunoilla/ovilla. Jatkuva ympäristöolosuhteiden säätö reagoi kahteen seinäanturiin, ja se kalibroidaan tarvittaessa uudelleen kahdelta kannettavalta happimittarilta saamiemme säännöllisten aamumittauksien perusteella. Tämä tarkoittaa, että henkilökuntamme vierailee nopeasti huoneessasi useimpina aamuina, klo 8.00-11.30, riippumatta siitä, oletko paikalla vai et.

Harjoitushuone (Puistopaju C, huone 9C105) on pysyvästi asetettu 1800 metrin korkeuteen, ellei toisin pyydetä. Täältä löydät seuraavat laitteet käytettävissäsi täysin ilmaiseksi:

– Kardiolaitteet: Woodway-juoksumatto, Gymstick Pro -hiihtoergometri, Wattbike-pyöräergometri ja spinning-pyörä.

– Puntari kehonpainon muutoksiin, mikä toimii epäsuorana tapana seurata energiatasapainoa ja nesteen menetystä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää kalorivajeen ja nestehukan estämiseen hypoksisen altistuksen aikana.

– Pulssioksimetri, joka seuraa veren happisaturaatiota sormenpäästä, jotta voidaan seurata sopeutumistilaa hypoksiaan.

– Hierontapöytä ja jumppamatto.

– Pesukone, kuivausrumpu ja jauhepesuaine.

Pääset harjoitushuoneeseen huoneavaimella. Tilaa voi käyttää vain yksi asiakas kerrallaan, ja sen voi varata harjoitushuoneen makuuhuoneen ovessa olevasta listasta. Puhdista kätesi ennen huoneeseen tuloa ja puhdista hiki omalla pyyhkeelläsi treenin jälkeen. Ole hyvä ja avaa takaovi 1-2 minuutiksi tuuletusta varten harjoituksen jälkeen.

Hypoksisiin huoneolosuhteisiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä alppistaffiin (+358 447755225, vain soitot). Muutoin olethan yhteydessä vastaanottoon (+358 447755313).

EP2 FINLAND: Ympäristöolosuhteiden vaikutukset fyysiseen suorituskykyyn

Pajulahti on yksi tahoista joka on mukana EP2 FINLAND -ohjelmassa. Tämän ohjelman tarkoitus on levittää ajanmukaista ja luotettava tietoa ympäristöolosuhteiden (ns. hypoksia, hyperoksia, kylmä, kuuma) vaikutuksesta fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen ja turvallisuuteen eri kohderyhmille. Kestävyysurheilijat ovat tässä kontekstissa keskeinen kohderyhmä, sillä erityisesti hypoksia-altistuminen on nykypäivänä isossa roolissa huippukestävyysurheilijoiden valmistautumisessa.

Kestävyystestaus Pajulahdessa

Kestävyysurheilun ollessa yksi Pajulahden erityistehtävistä, on laadukas kestävyystestauslaboratorio ja -palvelu meille tärkeää.