Olympic & Paralympic Training Center

Huippu-urheilu on keskeinen osa identiteettiämme (Olympic and Paralympic Training Center) ja toimimme Suomen ainoana Olympia- ja Paralympiakomitean valmennuskeskuksena.

Pajulahti takaa kansainvälisen tason harjoitusolosuhteet valituille painopistelajeille ja niiden urheilijoille. Pajulahden tehtävä on auttaa urheilijoita saavuttamaan olympia- ja paralympiaunelmansa tarjoamalla heille huippuluokan harjoitusolosuhteet. Lisäksi Pajulahti tarjoaa urheilijoille ja valmentajille apua niin huippu-urheilun kehittämisessä kuin arkipäiväisessä työssä; harjoittelussa, opiskelussa, leirityksissä ja kisoissa.

Pajulahti-hallin kahvion päädyn puolen vasemman kulman näkökulma nurmikentästä.

Liikuntakeskus Pajulahdessa Olympic Training Center -status tarkoittaa arjessa:  

  • Sisällöllistä ja strategista yhteistyötä keskeisimpien lajien kanssa. Kyseisille lajeille olosuhteet Pajulahdessa ovat kansainvälistä tasoa. Kansainvälistä tuntumaa haemme olemalla aktiivinen toimija ASPC verkostossa ASPC – Association of Sport Performance Centres. Omistajamme Urheiluopistosäätiön tuet mahdollistavat lajien kanssa tehtävän yhteistyön kehittämistä.  
  • Suomalaisen urheilun strategian suunnassa toimimista ja yhteistyötä keskeisten kumppaneiden kanssa tavoitteena parantaa suomalaista huippu-urheilua ja saada menestystä kansainvälisiltä kilpakentiltä. Alueellisesti kehitämme Päijät-Hämettä huippu-urheilun toimintaympäristönä.  
  • Tutkimukseen perustuvaa harjoittelun ja palautumisen olosuhteiden kehittämistä ja innovatiivisten palvelutuotteiden muotoilua.  
  • Huippu-urheiluosaamisen vahvistamista henkilöstössämme keskeiset lajit ja erityistehtävämme huomioiden.  
  • Pajulahti-team antaa kasvot huippu-urheilutoiminnallemme.

Lisäksi Paralympiavalmennuskeskuksen erityistehtävään liittyen Liikuntakeskus Pajulahdella on tahtotila olla suunnan näyttävä keskus soveltavassa liikunnassa ja paraurheilussa Euroopan tasolla. Paralympic Training Center:n arjessa se tarkoittaa:

  • Soveltavan liikunnan ja paraurheilun volyymin kasvattamista keihään kärkenä vuosittaiset kansainväliset teemaan kuuluvat tapahtumat.
  • Tiivistä vuoropuhelua keskeisimpien kumppaneiden (Suomen Paralympiakomitea, lajiliitot, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö ja Euroopan Paralympiakomitea ja muut kansainväliset kumppanit) kanssa. Olemme yhteisvoimin ratkaisemassa kentän haasteita.  
  • Pajulahden ilmapiiri ja esteettömät puitteet mahdollistavat kohderyhmän asiakkaalle onnistuneen kokemuksen.