Palloilulajit

Liikuntakeskus Pajulahdessa on erinomaiset olosuhteet joukkuepalloilluille. Monipuoliset sisätilat ja ulkokentät antavat loistavat puitteet leirittää ja järjestää tapahtumia ympäri vuoden.

Jalkapallossa toimintamme pohjaa vahvaan ja pitkäaikaiseen seurayhteistyöhön paikallisten FC Kuusysin ja FC Reippaan kanssa. Molemmat seurat hyödyntävät palveluitamme sekä päivittäisvalmennuksessa että leiri- ja turnauspalveluiden tuottamisessa. Helsingin Jalkapalloklubin kanssa toiminta alkoi jo vuonna 2010. Yhteistyö perustuu vahvaan leiritysyhteistyöhön seuran kanssa. Amerikkalaisessa jalkapallossa vahvin kumppani on Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto, jonka maajoukkueet leirittävät opistollamme. Lentopallossa Pajulahti toimii Etelä- Suomen Lentopallon Alueen aluevalmennuskeskuksena ja lisäksi seuroilla on leirejä opistolla. Koripallon vahvana pohjana opistollamme on seurayhteistyö Lahti Basketballin kanssa. Salibandyssä yksittäiset seurat käyttävät valmennuskeskuksemme palveluita niin päivittäisvalmennuksessa, kuin leirityskeskuksenakin Lahdessa pelattavista palloilulajeista ja lajiyhteistyöstä.

Pajulahti-hallin tekonurmella jalkapallojoukkueellinen miehiä harjoittelee kyljen nostoa.
Jalkapallojuniorit harjoittelevat jalkapalloa Pajulahti-hallin tekonurmella.

Jalkapallo on yleisurheilun ohella Pajulahden valmennuskeskuksen suurin laji, ja näin sille on luotu olosuhteet ympärivuotiselle harjoittelulle. 

Järjestämme useita turnauksia kumppaniemme kanssa vuosittain ja lisäksi seuraleirit ja joukkueiden omat leirit ovat saavuttaneen hyvän suosion. 

Opistolla on yhteensä neljä täysikokoista jalkapallokenttää, joista Pajulahti-hallissa ovat loistavat olosuhteet jalkapallon talviharjoittelulle. 

Ulkotilat 

Luonnonnurmikenttä: 140 m x 120 m, johon maalattavissa 2 täysi-, tai 4 juniorimittaista.  

Jari Litmanen -kenttä: lämmitettävä ja valaistu keinonurmi 105m x 68 m, keinonurmi ja pohjatyöt uusittu 2019. Saltex FIFA Quality Pro -keinonurmi. 

Sisätilat 

Pajulahti-halli antaa ympärivuotiselle leirittämiselle, testaamiselle ja turnauksille. Harjoittelua varten päivittäisessä käytössä on jalkapallon Ballwall-syöttöseinät ja oheisharjoitteluvälineet. Juoksurataa ja kuntosalipäätyä on mahdollista varata oheisharjoittelua varten. 

Pajulahti-halli: koko kenttä 90 m x 55 m, jaettavissa väliverhoilla 2-3 osaan, kenttä on erotettu juoksuradasta suojaverkoin.

Pajulahti-hallissa amerikkalaisen jalkapallon pelaaja on potkaisemassa palloa, jota toinen pelaaja pitelee käsissään tekonurmea vasten.

Pitkäaikainen liittoyhteistyö on vuosi vuodelta kasvattanut amerikkalaisen jalkapallon asemaa Pajulahdessa. Leirittäviä ryhmiä on lukuisia ympäri vuoden ja kesä 2024 kruunaavat lippupallon MM- kisat elo-syyskuun taitteessa. Yleisurheilun ja jalkapallon tapaan ympärivuotinen lajiharjoittelu keinonurmella ja Pajulahti- hallissa antavat edellytykset leirittää ja järjestää tapahtumia. Ulkokeinonurmelle on investoitu lajin jaardien apuviivat ja kenttä on helposti piirrettävissä keinonurmelle. Hallin kenttä toimii talvisin hyvänä harjoitusolosuhteena. 

Ulkotilat 

Luonnonnurmikenttä: 140 m x 120 m, johon maalattavissa kentät amerikkalaiseen jalkapalloon. 

Jari Litmanen -kenttä: lämmitettävä ja valaistu keinonurmi 105m x 68 m, keinonurmi ja pohjatyöt uusittu 2019. Saltex FIFA Quality Pro –keinonurmi. Apuviivat jaardeille, 1 kenttä maalattavissa.  

Sisätilat 

Pajulahti-halli antaa ympärivuotiselle leirittämiselle, testaamiselle ja turnauksille maamme eliittiin kuuluvat mahdollisuudet.  Juoksurataa ja kuntosalipäätyä on mahdollista varata oheisharjoittelua varten. 

Pajulahti-halli: koko kenttä 90 m x 55 m, jaettavissa väliverhoilla 2-3 osaan, kenttä on erotettu juoksuradasta suojaverkoin.

Pajulahden tennishallissa mies on maila kädessä lyömässä kohti tulevaa palloa.

Mailapeleistä keskeisimpiä ovat sulkapallo, tennis ja pöytätennis. Niissä kaikissa kenttäkapasiteettimme mahdollistaa leirityksien lisäksi myös kilpailutapahtumien järjestämisen. Sulkapalloliiton leirien lisäksi Pajulahdessa on järjestetty myös kilpailuja aina nuorten EM-kisoja myöten. Tennistä pelataan talvella neljällä sisäkentällä ja kesällä lisäksi kuudella massakentällä. Pääpaino tenniksessä on seurojen leirityksessä, mutta vuosittain on järjestetty myös kv. nuorten turnauksia.  

Ulkotilat 

Kuusi ulkotenniskenttiä (massa), yksi padel-kenttä.

Sisätilat 

Sulkapallokenttiä 12 kpl (parketilla 7 kpl, decoflexillä 5 kpl). Lisäkentät kesäisin Pajulahti-hallissa n. 10 kpl.

Sisätenniskentät 4 kpl (2 tennishallia). 

Pöytätennispöytiä n. 10 kpl.

Pajulahden liikuntahallissa koripallon pelaaja on donkkaamassa koriin.

Lentopallo, koripallo ja salibandy kuuluvat myös lajivalikoimaamme. Paralajeista mm. maali- ja istumalentopalloilijat leireilevät Pajulahdessa säännöllisesti. Isoja 1000 m2 saleja on kaksi; palloilusalissa on parkettilattia ja liikuntahallissa decoflex–pinnoite. Saleihin saadaan yhteensä 6 lentopallokenttää ja 2 isoa tai 5 pientä koripallokenttää. Kesäaikoina asennamme Pajulahti-halliin parketit, joita voidaan myös käyttää palloilualustoina. Halliin on mahdollista saada myös katsomot, joten siellä on järjestetty esim. lentopalloturnauksia. 

Pyydä tarjous – urheilijat

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Seura/joukkue
Aihe
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.