Siirry verkkokauppaan »

YLÄKOULULEIRITYS

Haku useiden lajien yläkoululeirityksiin on nyt avoinna! Lue lisää lajikohtaisilta alasivuilta.

Liikuntakeskus Pajulahti toteuttaa valtakunnallista (lajiliittoyhteistyöllä) yläkoululeiritystä kuudessatoista lajissa (amerikkalaisessa jalkapallossa, ampumahiihdossa, judossa, karatessa, lentopallossa, maastohiihdossa, melonnassa, mäkihypyssä, paraurheilussa, pesäpallossa, pyöräilyssä, sulkapallossa, suunnistuksessa, triathlonissa, yhdistetyssä ja yleisurheilussa).

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät- Hämeen Urheiluakatemian (PHUra) sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on nuorten huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tehostaminen, urheilijaksi kasvun tukeminen sekä ohjaus menestyksekkääseen opiskelun ja urheilun yhdistämiseen.

Liikuntakeskus Pajulahti tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, ammattivalmennusta, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Leiriläisten kommentteja leirityksestä

“Leirillä hyvät lajiharjoittelu mahdollisuudet!” -Kaapo

“Hyvät valmentajat” – Karoliina

“Leirillä tosi kivaa, saa paljon uusia kavereita” – Emma

” Saa treenata kavereiden kanssa hyvässä valmennuksessa” – Roni-Eemil

“Leirit opettavat hyvän rytmin, joka siirtyy myös arkeen” -Eveliina

“Uusia liikkeitä, tekniikoita ja vinkkejä omiin treeneihin” – Iida-Maria

“Hyvä porukka, hyvät valmentajat ja ohjaajat sekä hyvä ryhmähenki” – Miko

Valtakunnallinen yläkoululeiritys

Yläkoululeiritys on valtakunnallista toimintaa, jota koordinoi Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelma. Alueellisesti Urheiluakatemiat ja Valmennuskeskukset (Urheiluopistot) vastaavat yläkoululeiritysten toteuttamisesta. Yläkoululeiritys on osa Urheilijan polkua. Leirityksessä urheiluopisto tarjoaa nuorille urheilijoille leiritysprojektin, jonka tarkoitus on antaa eväitä laadukkaaseen arkeen leirien välisenä aikana ja urheilijan polulle yläkoulun jälkeiseen matkaan.

Tavoitteena nuoren urheilijan hyvä päivä

Urheilijan polulla nuoruus- ja valintavaiheessa lapsuusvaiheen laatutekijöistä kehittyy huippuvaiheen mahdollistavia menestystekijöitä; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle. Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

Tavoitteena on rakentaa urheilijan kannalta toimiva arki, jossa nousujohteisesti toteutuu määrällisesti ja laadullisesti riittävä harjoittelu, ravinto ja lepo yhdistettynä koulunkäyntiin ja muihin arkielämän toimiin.

Taloudellinen tuki

Urheiluopistosäätiö tukee vähävaraisten nuorten liikuntaharrastusta. Säätiö omistaa Liikuntakeskus Pajulahden. Tuki kohdistetaan Pajulahden yhteistyökumppaneille, valmennusleiritettäville seuroille ja lajiliitoille, joilla on mahdollisuus esittää tuen saajiksi Pajulahden valmennusleireillä harjoittelevia, kohderyhmään sopivia nuoria. Tavoitteena on tukea niiden nuorten urheilijoiden liikuntaharrastusta, jotka perheen taloudellisten syiden vuoksi jäisivät leiritysten ulkopuolelle sekä luoda tasapuolisia mahdollisuuksia valmentautumiseen. Tuki voidaan myöntää max. yhdelle leirille / kalenterivuosi. Tuen määrä on max. 70 €/vrk. Tukea on mahdollista hakea yläkoululeiritykseen. Lisätietoa täältä!

Varaa majoitus tästä